Uutinen 13.6.2018

Ilmarisen ilmastostrategia nousi instituutiosijoittajien kansainväliseen kärkeen tuoreessa oppaassa

AODP:n kansainvälinen raportti nostaa Ilmarisen esimerkiksi muille sijoittajille ilmastonäkökohtien huomioisessa.

Asset Owner Disclosure Projectin (AODP) julkaisema Winning Climate Strategies -raportti antaa Ilmariselle kiitosta erityisesti sijoituskohteena oleviin yhtiöihin vaikuttamisen strategiasta. Raportti julkaistiin osana Helsingissä tänään järjestettävää Suomen ilmastohuippukokous -tilaisuutta. Tapahtuman järjestävät Sitra, Ilmastopaneeli ja Ulkopoliittinen instituutti.

Raporttiin on haastateltu 22 johtavaa instituutiosijoittajaa eri puolilta maailmaa. Sijoittajat on valittu AODP:n viime vuonna julkaiseman sijoittajalistauksen parhaimpien sijoittajien joukosta. Ilmarinen sijoittui listauksessa parhaaseen AAA-luokkaan.

Tuore raportti toimii oppaana institutionaalisille sijoittajille, jotka haluavat kehittyä ilmastokysymysten huomioimisessa. AODP katsookin Ilmarisen ottaneen edelläkävijän roolin ilmastokysymysten käsittelyssä ja pitää Ilmarisen tapoja vaikuttaa ilmastokysymyksissä sijoituskohteisiin ainutlaatuisina ja innovatiivisina.

Esimerkiksi raportti nostaa Ilmarisen järjestämän keskustelutilaisuuden valikoiduille suomalaisyrityksille, joiden toiminnassa ilmastoriskit ovat keskeisiä. Työpajassa Ilmarinen esitti yrityksille ilmastoriskianalyysiin perustuvia ja salkunhoitajia kiinnostavia kysymyksiä sekä odotuksiaan ilmastokysymysten raportoinnista. Ilmarinen kehottaa yrityksiä raportoimaan ilmastovaikutuksistaan Carbon Disclosure Projectin (CDP) kautta. Ilmarinen on antanut yhdessä muiden sijoittajien kanssa yhtiökokouksille osakkeenomistajien ehdotuksia. Niissä omistajat ovat pyytäneet yhtiöitä raportoimaan tarkemmin siitä, miten ilmaston lämpenemisen hillitsemisen vaikuttaisi niiden liiketoimintaan.

Raportti huomioi myös Ilmarisen sijoitustoiminnassaan käyttämät vastuullisuusluokitukset, tavoitteen kasvattaa sijoituksia kestävän kehityksen ratkaisuihin ja Ilmarisen valikoiduista toimialoista teettämän analyysin siitä, miten linjassa sen listatun suoran osakesalkun sijoitukset ovat Pariisin ilmastosopimuksen kanssa.

Tutustu raporttiin AODP:n sivuilla.

Lisätietoja:

Mikko Mursula, sijoitusjohtaja, p. 050 380 3016

Tiina Landau, vastuullisen sijoittamisen senior-analyytikko, p. 045 671 1286

Jaakko Kiander, yhteiskuntasuhdejohtaja, p. 050 583 8599

Lue lisää:

Ilmarisen yritysvastuuraportti palkittiin kansainvälisessä kilpailussa

Ilmarinen nousi kansainvälisessä sijoittajien ilmastovertailussa parhaaseen luokkaan

Ilmarisen omistajaohjauksen periaatteet

Parempaa elämää -blogista

Voiko sijoittaja vaikuttaa ilmastonmuutokseen?

Kahden asteen sijoitussalkku – miten siihen päästään?

Ajankohtaista

Uutinen 22.9.2021

Yhteistyöllä kohti Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita – Ilmarinen mukaan laajenevaan kansainväliseen sijoittaja-aloitteeseen

Ilmarinen on liittynyt kansainvälisten sijoittajien Paris Aligned Investment Initiative Net Zero Asset Owner Commitment -aloitteeseen. Yhteistyö muiden sijoittajien kanssa on välttämätöntä hiilineutraalin sijoitussalkun saavuttamisessa.

Yhteistyöllä kohti Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita – Ilmarinen mukaan laajenevaan kansainväliseen sijoittaja-aloitteeseen

Uutinen 13.7.2021

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä

Ilmarinen on käyttänyt hybridilainasopimuksen mukaista vaihto-oikeutta ja merkinnyt osakeannissa Nurminen Logistics Oyj:n uusia osakkeita. Tämän järjestelyn toteuduttua Ilmarisen omistus osakkeiden kautta on noussut aiemmasta 11,83%:sta 15,12%:iin. Aikaisemmin Ilmarisen kokonaisomistus osakkeiden ja rahoitusvälineiden kautta oli 16,46%. Koska Ilmarisella ei ole enää omistusta rahoitusvälineiden kautta, yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista ja äänistä on järjestelyn myötä laskenut 16,46%:sta 15,12%:iin.

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä
Lisää uutisia ja tiedotteita