Uutinen 13.6.2018

Ilmarisen ilmastostrategia nousi instituutiosijoittajien kansainväliseen kärkeen tuoreessa oppaassa

AODP:n kansainvälinen raportti nostaa Ilmarisen esimerkiksi muille sijoittajille ilmastonäkökohtien huomioisessa.

Asset Owner Disclosure Projectin (AODP) julkaisema Winning Climate Strategies -raportti antaa Ilmariselle kiitosta erityisesti sijoituskohteena oleviin yhtiöihin vaikuttamisen strategiasta. Raportti julkaistiin osana Helsingissä tänään järjestettävää Suomen ilmastohuippukokous -tilaisuutta. Tapahtuman järjestävät Sitra, Ilmastopaneeli ja Ulkopoliittinen instituutti.

Raporttiin on haastateltu 22 johtavaa instituutiosijoittajaa eri puolilta maailmaa. Sijoittajat on valittu AODP:n viime vuonna julkaiseman sijoittajalistauksen parhaimpien sijoittajien joukosta. Ilmarinen sijoittui listauksessa parhaaseen AAA-luokkaan.

Tuore raportti toimii oppaana institutionaalisille sijoittajille, jotka haluavat kehittyä ilmastokysymysten huomioimisessa. AODP katsookin Ilmarisen ottaneen edelläkävijän roolin ilmastokysymysten käsittelyssä ja pitää Ilmarisen tapoja vaikuttaa ilmastokysymyksissä sijoituskohteisiin ainutlaatuisina ja innovatiivisina.

Esimerkiksi raportti nostaa Ilmarisen järjestämän keskustelutilaisuuden valikoiduille suomalaisyrityksille, joiden toiminnassa ilmastoriskit ovat keskeisiä. Työpajassa Ilmarinen esitti yrityksille ilmastoriskianalyysiin perustuvia ja salkunhoitajia kiinnostavia kysymyksiä sekä odotuksiaan ilmastokysymysten raportoinnista. Ilmarinen kehottaa yrityksiä raportoimaan ilmastovaikutuksistaan Carbon Disclosure Projectin (CDP) kautta. Ilmarinen on antanut yhdessä muiden sijoittajien kanssa yhtiökokouksille osakkeenomistajien ehdotuksia. Niissä omistajat ovat pyytäneet yhtiöitä raportoimaan tarkemmin siitä, miten ilmaston lämpenemisen hillitsemisen vaikuttaisi niiden liiketoimintaan.

Raportti huomioi myös Ilmarisen sijoitustoiminnassaan käyttämät vastuullisuusluokitukset, tavoitteen kasvattaa sijoituksia kestävän kehityksen ratkaisuihin ja Ilmarisen valikoiduista toimialoista teettämän analyysin siitä, miten linjassa sen listatun suoran osakesalkun sijoitukset ovat Pariisin ilmastosopimuksen kanssa.

Tutustu raporttiin AODP:n sivuilla.

Lisätietoja:

Mikko Mursula, sijoitusjohtaja, p. 050 380 3016

Tiina Landau, vastuullisen sijoittamisen senior-analyytikko, p. 045 671 1286

Jaakko Kiander, yhteiskuntasuhdejohtaja, p. 050 583 8599

 

Lue lisää:

Ilmarisen yritysvastuuraportti palkittiin kansainvälisessä kilpailussa

Ilmarinen nousi kansainvälisessä sijoittajien ilmastovertailussa parhaaseen luokkaan

Ilmarisen omistajaohjauksen periaatteet

Parempaa elämää -blogista

Voiko sijoittaja vaikuttaa ilmastonmuutokseen?

Kahden asteen sijoitussalkku – miten siihen päästään?

Ajankohtaista

Uutinen 16.2.2021

Ilmarinen kannattaa hinnoittelumekanismeja hiilidioksidipäästöille – Olemme mukana Call on Carbon -vetoomuksessa

Ilmarinen on mukana uudessa Call on Carbon -vetoomuksessa, jonka tarkoituksena on nopeuttaa ilmastoinvestointeja ja hiilidioksidipäästöjen tehokkaan hinnoittelun käyttöönottoa. Vetoomuksen takana ovat Climate Leadership Coalition, Haga Initiativet ja Skift Business Climate Leaders. Lisäksi mukana tukemassa ovat Corporate Leaders Group, BCSD Portugal ja CER – Sustainable Business Network Slovenia.

Ilmarinen kannattaa hinnoittelumekanismeja hiilidioksidipäästöille – Olemme mukana Call on Carbon -vetoomuksessa
Lisää uutisia ja tiedotteita