Uutinen 21.11.2022

Ilmariselle ja Ilmarisen vuokralaisille tunnustusta vastuullisuudesta

Ilmarisen toimitalo Helsingin Lepakko ja Palkkatilanportti 1-toimistorakennus ovat saaneet ympäristöystävällisyydestä kertovat LEED EB v4 -sertifikaatit. – Sertifikaatti osoittaa, että olemme onnistuneet pysymään kehityksen kärjessä kestävissä toimitiloissa yhdessä käyttäjiemme kanssa, rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen sanoo.

Ilmarisen kaksi kiinteistöä saavuttivat LEED EB v4 - eli virallisesti LEED v4 Operations & Maintenance: Existing Buildings -ympäristösertifikaatit. 

Ilmarisen toimitalo Helsingin Ruoholahdessa onnistui uusimaan kansainvälisen LEED EB Gold -ympäristöluokituksen. Käytön aikainen LEED EB -luokitus sertifioidaan uudelleen aina viiden vuoden välein.

– Olemme vastuullinen ja pitkäjänteinen kiinteistösijoittaja. Olemme jo vuosia edellyttäneet uusilta toimitilakiinteistöiltä vähintään LEED-kultatason ympäristöluokitusta, Niina Nurminen kertoo.

Uutta rakennettaessa kartoitetaan aurinkovoiman mahdollisuus

Vuonna 2017 Ilmarinen hyväksyttiin pitkäjänteisen vastuullisuustyönsä ansiosta ensimmäisten joukossa maailmassa LEED Volume Programme v4-luokitteluohjelmaan, joka mahdollistaa olemassa olevan kiinteistökannan sertifioinnin tehokkaasti.

Oma toimitalo oli tuolloin Ilmarisen ensimmäinen sertifioitu kohde. Sertifikaatti saatiin tammikuussa 2018. Ilmarisen LEED EB Volume Programissa sertifiointi on päivitettävä viiden vuoden välein.

– Sertifiointi tehdään yhdessä vuokralaisten ja palveluntuottajien kanssa. Tässä mallissa aidosti osallistetaan ja mahdollistetaan yhdessä sovitut ja kehitettävät vastuulliset toimintatavat. Toimitalomme sertifiointiluokituksen mukainen määräaika lähestyi ja saimme säilytettyä kohteessa GOLD -tason, Nurminen sanoo.

Ilmarisen LEED EB Volume Program on tehty LEED:n haastavimmalla versiolla v4.

Toinen tuore ympäristösertifikaatin saanut vuonna 1981 valmistunut toimistorakennus Helsingin Keski-Pasilassa osoitteessa Palkkatilanportti 1. Kohde sai myös LEED EB Gold -sertifikaatin. Tämä sertifiointikierros oli kohteen ensimmäinen.

Luokitusprosessin yhteydessä kiinteistöissä toteutetaan energiakatselmus sekä parannetaan ympäristöä säästäviä toimintamalleja muun muassa jätehuollossa ja siivouksessa. Luokituksessa huomioidaan tilan käyttäjien toiminta sekä kokemukset rakennuksen sisäolosuhteista, joita selvitetään käyttäjäkyselyllä.

Uutta rakennettaessa kartoitetaan aina mahdollisuus käyttää aurinkovoimaa.

Sama kriteeristö koko maailmassa

LEED on maailman eniten käytetty työkalu rakennusten ekologisen jalanjäljen arviointiin sekä rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuuden kehittämiseen. Luokitus huomioi sijainnin, energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat.

LEED-sertifiointihakemuksen tarkastaa ja sertifikaatin myöntää yhdysvaltalaisen U.S. Green Building Council:n alainen Green Building Certification Inc (gbci.org).

Sertifikaatin saavat rakennukset luokitellaan kriteerien perusteella neljään eri luokkaan, joista Ilmarisen toimitalon saavuttama Gold on toiseksi korkein.

– Koska LEED-luokituksen kriteeristö on sama koko maailmassa, kiinteistössä toimivat ja vierailevat tietävät, että kun rakennus on saanut LEED kultaa, se on arvioitu kattavaksi kestävän kehityksen näkökulmasta, Niina Nurminen sanoo.

– Haluan vielä kiittää vuokralaisiamme, palveluntuottajia ja muita sertifiointiprosessiin osallistuneita loistavasta työstä. Yhdessä näitä hommia saadaan tehtyä ja aikaiseksi.

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon remontti alkaa
Lisää uutisia ja tiedotteita