ELÄKEHAKEMUSTEN KÄSITTELYTILANNE ON PARANTUNUT

5.10.2016
|
Uutinen

Ilmarinen otti käyttöön uuden eläkkeiden käsittelyjärjestelmän, joka automatisoi ja loppuvuoden aikana myös nopeuttaa eläkehakemusten käsittelyä merkittävästi. Järjestelmän käyttöönotto on kuitenkin aiheuttanut viivästyksiä eläkehakemusten käsittelyssä.

Ilmarisen eläkevakuutusjohtaja Tiina Nurmen mukaan eläkehakemuskäsittelyn ruuhkat saataneen purettua vuodenvaihteeseen mennessä.

- Käsittelyajat ovat venyneet kuukausien mittaisiksi, mutta nyt tilanne on saatu kääntymään ja käsittelyajat ovat nopeasti parantumassa, Nurmi sanoo.

Päätöksiä lähti syyskuussa ennätysmäärä, yli 4000 kappaletta. Samanaikaisesti vastaanotettiin noin 2500 uutta hakemusta.

- Tilanne on ollut äärimmäisen hankala osalle asiakkaistamme ja pahoittelemme tätä suuresti. Olemme äärettömän tyytyväisiä siitä, että hakemuskäsittely on nopeutumassa. Vanhuuseläkepäätöksiä saadaan jo joissakin tapauksissa annettu muutamassa päivässä, Nurmi kertoo.

Ilmarinen on ottamassa lokakuussa käyttöön verkkopalvelun, jossa voi seurata oman eläkehakemuksensa etenemistä. Samoin julkaistaan uudet sähköiset verkkohakemukset kaikille eläkelajeille.

Lisätietoja Ilmarisen asiakaspalvelusta, p. 010 195 000