MAXIMIN ELOKUVATOIMINNALLE HAETAAN JATKAJAA – HOTELLIHANKKEELLE EI EDELLYTYKSIÄ

21.9.2016
|
Tiedote
image

Maximin kiinteistöön suunniteltu hotellihanke ei toteudu. Ilmarinen ja Kämp Collection Hotels suunnittelivat kiinteistön peruskorjausta ja laajennusta niin, että siinä toimisi elokuvateatteri ja hotelli, mutta hanke on jatkoselvityksissä osoittautunut rakennuskustannuksiltaan liian kalliiksi. Maximin elokuvatoiminnalle haetaan nyt jatkajaa ja rakennuksen muuta käyttöä selvitetään.

Helsingin Kluuvikadulla sijaitsevan Maximin kiinteistön laajennus hotellikäyttöön on osoittautunut ennakkoarvioita kalliimmaksi. Kiinteistön omistava Ilmarinen ja hotellitoimintaa pyörittävä Kämp Collection Hotels ovat päättäneet luopua hankkeesta.

Maximin kiinteistössä on kaksi elokuvasalia, joista toinen on suojeltu. Elokuvasalit, kuten muukin kiinteistö, ovat kunnostuksen tarpeessa. Ilmarinen etsii parhaillaan vuokralaista, joka ottaisi elokuvatoiminnan pyörittämisen vastuulleen. Elokuvasalien kunnostustöistä sovitaan yhdessä tulevan elokuvaoperaattorin kanssa.

 – Elokuvatoiminta on tarkoitus käynnistää heti kun elokuvaoperaattori on löytynyt ja yhteisestä etenemisestä on sovittu. Tarkkaa ajankohtaa on tässä vaiheessa hankala arvioida, sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Samaan aikaan Ilmarinen jatkaa selvityksiä kiinteistön muusta käytöstä.

 – Elokuvatoiminnan lisäksi kiinteistöön on mahdollista sijoittaa muita toimintoja. Hotellihanke osoittautui valitettavasti liian kalliiksi, mutta muita vaihtoehtoja selvitetään parhaillaan, Torsti kertoo.

 Hankkeen kariutuminen on harmillista sekä Ilmariselle että Kämp Collection Hotelsille.

 – Kävimme hankkeen suunnittelussa dialogia myös elokuva-alan toimijoiden kanssa ja saimme heiltä hyviä ideoita konseptin suunnitteluun. On valitettavaa, että hanke ei tässä muodossa nyt toteudu, Torsti pahoittelee.

 – Uskomme kuitenkin, että nykyisten elokuvasalien ympärille saadaan rakennettua hyvä kokonaisuus. Suunnittelutyö vie oman aikansa, mutta pidämme tärkeänä, että elokuvatoiminta perinteikkäässä kiinteistössä jatkuu, Torsti sanoo.

 Ilmarisen ja Kämp Collection Hotelsin yhteishankkeen tarkoituksena oli kunnostaa Maximin kaksi elokuvasalia ja rakentaa kolmas, pieni studiosali sekä samalla laajentaa Hotelli Kämpin tarjontaa 17 huoneistolla, jotka olisivat soveltuneet myös nk. extended stay -käyttöön.

 – Olemme yhdessä Ilmarisen kanssa tehneet valtavasti työtä löytääksemme ratkaisun suunnitelman toteuttamiseksi. Valitettavasti rakennuskustannusten selvittyä lopullisesti jouduimme yhdessä toteamaan, että hankkeella tässä muodossaan ei ole taloudellisia toteutumisedellytyksiä, toteaa Kämp Collection Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen.

 – Pääkaupunkiseudun elokuvakävijöiden kannalta on kuitenkin hienoa, että Maximin kahteen nykysaliin haetaan nyt operaattoria ja elokuvateatteri saadaan palvelemaan yleisöä, Tolppanen jatkaa.

Lisätietoja:
Esko Torsti, johtaja, listaamattomat sijoitukset, puh. 050 629 42
Ari Tolppanen, hallituksen puheenjohtaja, Kämp Collection Hotels, puh. 0500 407 343