TIMO RITAKALLIO ALOITTI OLYMPIAKOMITEAN PUHEENJOHTAJANA: LIIKUNNALLA ISO MERKITYS SUOMEN TALOUDELLE JA YHTEISKUNNALLE

28.11.2016
|
Uutinen

Olympiakomitean puheenjohtajaksi valittu Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio painottaa liikkumisen merkitystä niin ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähteenä kuin työkyvyn ja tuottavuuden edistäjänä. Liikunnalla on siten iso merkitys koko Suomen taloudelle ja yhteiskunnalle.

Ritakallio valittiin puheenjohtajaksi uuteen Olympiakomiteaan, jossa ensimmäistä kertaa yhdistyy huippu-urheilu ja koko kansan liikuttaminen. Ritakallion mukaan uusi rooli sopii työeläkeyhtiön toimitusjohtajalle hyvin.

– Uuden olympiakomitean strategisena tavoitteena on se, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja toisaalta se, että suomalainen huippu-urheilu menestyy. Ilmarisessa me haluamme edistää sitä, että ihmiset jaksavat parmmin ja pidempään työelämässä. Liikunnalla on tässä keskeinen merkitys, Ritakallio sanoo. 

– Menestyminen huippu-urheilussa on puolestaan tärkeää kansalliselle itsetunnolle, ja urheilijat näyttävät myös mallia parhaansa yrittämisestä. Sitä Suomi tarvitsee, hän jatkaa.

Työnantaja voi kannustaa liikkumaan

Työkyvyttömyydestä johtuva tekemätön työ maksaa suomalaisyrityksille noin 4,3 miljardia vuodessa. Työkyvyn ylläpito on siis erittäin tärkeää myös yrityksille.

Ritakallion mukaan työnantaja voi järjestää olosuhteet sellaisiksi, että ne tukevat työntekijöiden liikuntaharrastusta. Esimerkiksi Ilmarisella on työtekijöiden käytössä kuntosali, ja oma liikuttaja vetää taukojumppia keskellä päivää ja antaa ravinto- ja liikuntaneuvontaa.

Ilmarinen on myös kehittänyt yhdessä H2H Performancen kanssa Parempi vire -mobiilipalvelun, joka tukee henkilöstön työkykyä ja sen kehityksen seuraamista sekä mittaamista. Sovellus tulee pilottivaihteen jälkeen myös asiakasyritysten käyttöön.

Katso videolta tuoreen olympiakomitean puheenjohtajan ajatuksia liikkumisen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Ritakallio kertoo myös, miten kiireisen yritysjohtajan aika riittää tärkeän luottamustehtävän hoitamiseen ja miten hän itse pitää huolta kunnostaan.

 

Lisätietoja:

Olympiakomitean tiedote 26.11.2016: Timo Ritakallio Olympiakomitean puheenjohtajaksi