}

 

100 paremman työelämän tekoa

Katso video ja tutustu ilmoitettuihin tekohin.

Asiakaspalvelu | 010 195 000

Katso kaikki teot
Keräsimme hanketyön yhdeksän tyypillisintä ongelmaa, joista saattaa muodostua varsinaisia "hankemokia." Pohdimme myös keinoja näiden "mokien" välttämiseksi. Näistä ongelmista valitsimme kolme, jotka visualisoimme Hanke Vaderin, universumin projektipäällikön johtamaksi kokoukseksi. Surrealistinen lähestymistapamme peilaa hanketyön riemua ja mielettömyyttä. Parhainta oli kuitenkin erilaisten hanketyöntekijöiden kohtaaminen, avoin keskustelu ja vertaistuki.  Yodan ja Vaderin saaminen saman pöydän ääreen on työlästä, mutta tässä tapauksessa se kannatti.

Tunnistamalla ongelmat ja jakamalla ne muille, voidaan ennakoida tulevat haasteet ja estää niitä kehittymästä varsinaiseksi hankemokiksi.

Listaamamme hanketyön ongelmia olivat:

1) Yhteisen näkemyksen puuttuminen hankekumppaneilta - riita - sota!
2) Hankkeen tulosten juurruttaminen hankkeen päätyttyä - hienot tulokset unohtuvat.
3) Kun ketään ei kiinnosta mitä hankkeessa tehdään - kuinka siis herättää mielenkiinto?
4) Hankeviestintä, kun viesti ei löydä vastaanottajia - vain valitut saavat tietoa.
5) Hankkeelta puuttu johtaja ja kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä pitäisi tehdä.
6) Hankekumppanien erilaiset käytännöt vaikeuttavat käytännön toteutusta.
7) Hankesuunnitelma unohdetaan ja tehdään kaikkea kivaa, mikä huvittaa.
8) Eri toimijoiden sitouttaminen hankkeeseen.
9) Hankkeen talousseuranta ei toimi ja hankkeella on liikaa rahaa.
06.02.2017 | Humanistinen ammattikorkeakoulu

Hankemokat ja kuinka niistä selvisimme...vai selvisimmekö?

Humakin innovaatiopalvelujen henkilöstö listasi ongelmia, jotka saattavat viedä projektipäällikön hankeimperiumin pimeälle puolelle. Useimmat ongelmat ovat ratkaistavissa hallitusti, vaikka projektipäälliköstä välillä tuntuukin, että koko universumi luhistuu päälle.

Keräsimme hanketyön yhdeksän tyypillisintä ongelmaa, joista saattaa muodostua varsinaisia "hankemokia." Pohdimme myös keinoja näiden "mokien" välttämiseksi. Näistä ongelmista valitsimme kolme, jotka visualisoimme Hanke Vaderin, universumin projektipäällikön johtamaksi kokoukseksi. Surrealistinen lähestymistapamme peilaa hanketyön riemua ja mielettömyyttä. Parhainta oli kuitenkin erilaisten hanketyöntekijöiden kohtaaminen, avoin keskustelu ja vertaistuki. Yodan ja Vaderin saaminen saman pöydän ääreen on työlästä, mutta tässä tapauksessa se kannatti. Tunnistamalla ongelmat ja jakamalla ne muille, voidaan ennakoida tulevat haasteet ja estää niitä kehittymästä varsinaiseksi hankemokiksi. Listaamamme hanketyön ongelmia olivat: 1) Yhteisen näkemyksen puuttuminen hankekumppaneilta - riita - sota! 2) Hankkeen tulosten juurruttaminen hankkeen päätyttyä - hienot tulokset unohtuvat. 3) Kun ketään ei kiinnosta mitä hankkeessa tehdään - kuinka siis herättää mielenkiinto? 4) Hankeviestintä, kun viesti ei löydä vastaanottajia - vain valitut saavat tietoa. 5) Hankkeelta puuttu johtaja ja kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä pitäisi tehdä. 6) Hankekumppanien erilaiset käytännöt vaikeuttavat käytännön toteutusta. 7) Hankesuunnitelma unohdetaan ja tehdään kaikkea kivaa, mikä huvittaa. 8) Eri toimijoiden sitouttaminen hankkeeseen. 9) Hankkeen talousseuranta ei toimi ja hankkeella on liikaa rahaa.

26 Ääntä yhteensä 0 Ääntä tässä kuussa