}

 

100 paremman työelämän tekoa

Katso video ja tutustu ilmoitettuihin tekohin.

Asiakaspalvelu | 010 195 000

Katso kaikki teot
Vaikka työn fyysistä ja henkistä kuormittavuutta arvioidaan työpaikalla monella tapaa, ollaan joskus tilanteessa, jossa oireet meinaavat ottaa ylivallan. Selkä reistailee, staattinen työ jumiuttaa, työstä on kadonnut kipinä, stressi ei irrota otettaan yölläkään tai sohvanpohja on alkanut kutsua lenkkipolkua äänekkäämmin. 

Meillä TVO-konsernissa pienryhmätoiminta on luotu vastaamaan haasteeseen: miten tukea tehokkaasti työntekijän työ- ja toimintakykyä?

Pienryhmätoiminta on tehokas tapa motivoida, aktivoida ja sitouttaa työhyvinvointiin tähtääviin tavoitteisiin. Toiminnan avulla pyritään vastaamaan erityisesti työterveyshuollossa tunnistettuihin työkykyä uhkaaviin riskitekijöihin. Tavoitteena on tukea henkilöstön työkykyä ja sen säilymistä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

Pienryhmätoimintaa järjestetään meillä jo toista vuotta työterveyslääkärin, -hoitajan ja -työfysioterapeutin moniammatillisessa ohjauksessa. Ryhmä (max. 10 hlö) kokoontuu viikoittain eri teemojen pariin. Ryhmiä järjestetään keväisin ja syksyisin ja mukaan voi hakeutua omalla vapaalla ilmoittautumisella, kun ilmoittautuminen on avoinna. Työterveyslääkäri tekee lopullisen valinnan mukaan pääsevistä oirekartoitusten perusteella. 

Keväällä 2017 järjestettiin kaksi ryhmää: uni- ja stressinhallinta sekä TULES-ryhmä. Aiemmin käynnissä ovat olleet mm. painonhallintaan ja niska-hartiaseudun oireisiin keskittyvät ryhmät. Sisällöissä on yhdistelty erilaisia työ- ja toimintakykyä edistäviä toimintoja, mm. psykologiaa, anatomisia infoja sekä liikunnallisia harjoitteita, kuten lenkkeilyä, venyttelyjä, circuittia, pilatesta ja lihasharjoitteita tukilihastolle.

Palaute pienryhmätoiminnasta on ollut erittäin positiivista. Ryhmiin osallistuneet ovat saaneet toiminnasta työkaluja oman tilanteen hallintaan ja työssäjaksaminen on parantunut. Hyviä vinkkejä ja työkaluja on jäänyt monen työntekijän arkeen pysyvästi.
31.07.2017 | Teollisuuden Voima Oyj, Posiva Oy

Puhtia pienryhmätoiminnasta

www.tvo.fi

TVO-konsernissa pyritään vastaamaan työn fyysiseen ja henkiseen kuormittavuuteen pienryhmätoiminnan avulla.

Vaikka työn fyysistä ja henkistä kuormittavuutta arvioidaan työpaikalla monella tapaa, ollaan joskus tilanteessa, jossa oireet meinaavat ottaa ylivallan. Selkä reistailee, staattinen työ jumiuttaa, työstä on kadonnut kipinä, stressi ei irrota otettaan yölläkään tai sohvanpohja on alkanut kutsua lenkkipolkua äänekkäämmin. Meillä TVO-konsernissa pienryhmätoiminta on luotu vastaamaan haasteeseen: miten tukea tehokkaasti työntekijän työ- ja toimintakykyä? Pienryhmätoiminta on tehokas tapa motivoida, aktivoida ja sitouttaa työhyvinvointiin tähtääviin tavoitteisiin. Toiminnan avulla pyritään vastaamaan erityisesti työterveyshuollossa tunnistettuihin työkykyä uhkaaviin riskitekijöihin. Tavoitteena on tukea henkilöstön työkykyä ja sen säilymistä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Pienryhmätoimintaa järjestetään meillä jo toista vuotta työterveyslääkärin, -hoitajan ja -työfysioterapeutin moniammatillisessa ohjauksessa. Ryhmä (max. 10 hlö) kokoontuu viikoittain eri teemojen pariin. Ryhmiä järjestetään keväisin ja syksyisin ja mukaan voi hakeutua omalla vapaalla ilmoittautumisella, kun ilmoittautuminen on avoinna. Työterveyslääkäri tekee lopullisen valinnan mukaan pääsevistä oirekartoitusten perusteella. Keväällä 2017 järjestettiin kaksi ryhmää: uni- ja stressinhallinta sekä TULES-ryhmä. Aiemmin käynnissä ovat olleet mm. painonhallintaan ja niska-hartiaseudun oireisiin keskittyvät ryhmät. Sisällöissä on yhdistelty erilaisia työ- ja toimintakykyä edistäviä toimintoja, mm. psykologiaa, anatomisia infoja sekä liikunnallisia harjoitteita, kuten lenkkeilyä, venyttelyjä, circuittia, pilatesta ja lihasharjoitteita tukilihastolle. Palaute pienryhmätoiminnasta on ollut erittäin positiivista. Ryhmiin osallistuneet ovat saaneet toiminnasta työkaluja oman tilanteen hallintaan ja työssäjaksaminen on parantunut. Hyviä vinkkejä ja työkaluja on jäänyt monen työntekijän arkeen pysyvästi.

45 Ääntä yhteensä 0 Ääntä tässä kuussa