Blogit

Yrittäjä, tarkistathan saamasi työtuloehdotuksen

Oletko saanut meiltä tekstiviestiä tai postia työtuloosi liittyen lähiaikoina? Jos olet, niin reagoithan mahdollisimman pian. Viestissä kehotetaan tarkistamaan verkkopalvelustamme, onko käytettävissämme olevilla tiedoilla laskettu työtuloehdotuksesi oikealla tasolla. Voit hyväksyä yritystoimintaasi parhaiten kuvaavan työtulovaihtoehdon tai antaa lisätietoja oikeamman työtulon määrittämistä varten. Saamme tietoja julkisista rekistereistä, mutta yrittäjänä sinulla on parhaat tiedot yritystoiminnastasi.

Työtulotarkistuksia tehdään, koska vuoden vaihteessa tuli voimaan lakimuutos. Se velvoittaa työeläkevakuuttajaa tarkistamaan tänä vuonna kaikkien alle 15 000 euron työtulolla vakuuttavien yrittäjien työtulon tason, jos merkittäviä muutoksia ei ole tehty kolmeen vuoteen. Ilmarisessa työtulotarkistukset ovat käynnistyneet noin 80 prosentilla yrittäjistä, ja yli puolella tarkistus on jo tehty. Tähänastisten kokemusten perusteella työtuloehdotukset ovat osuneet kohtalaisen hyvin kohdilleen suurelle osalle yrittäjistä. Vain noin viidellä prosentilla on ollut tarve antaa lisätietoja, jotta työtulo voidaan arvioida oikealle tasolle.

Huomasithan yhteydenottomme?

Iso joukko, noin 40 prosenttia yrittäjistä, ei ole reagoinut yhteydenottopyyntöihimme. Onko yhteydenottopyyntö jäänyt huomaamatta? Näissä tilanteissa teemme työtulopäätöksen käytössämme olevilla tiedoilla ottaen huomioon, että voimme korottaa työtuloa tällä tarkistuskierroksella enintään 4 000 euroa.

Jos uusi työtulopäätös ja sen lähtötiedot ovat oikealla tasolla, asia on kunnossa. Mahdollista kuitenkin on, että lähtötietojen puutteista ei välttämättä olla meihin yhteydessä, jos lopputuloksena olisi joka tapauksessa 4 000 euron työtulon korotus. Lähtötietojen korjaaminen on tärkeää, jotta päätöksen perustelut ovat oikein ja jotta voimme parantaa prosessia tuleville tarkistuskierroksille. Työtulotarkistuksia tehdään jatkossa toistuvasti kolmen vuoden välein kullekin yrittäjälle.

Jos yhteydenottopyyntömme on jäänyt huomaamatta, ja saat puutteellisiin lähtötietoihin perustuvan työtulopäätöksen, mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut. Voit toimittaa oikeat tiedot meille ja hakea muutosta 30 päivän kuluessa päätöksen saamisesta. Oikaisemme työtulopäätöksen saamiemme uusien tietojen perusteella. Viime kädessä sinä yrittäjänä tunnet itse työpanoksesi arvon parhaiten, olethan siis yhteydessä meihin tarkistuksen merkeissä!

Tarkistathan oman työtulosi ja tilanteesi verkkopalvelustamme.

Lue myös

Yrittäjien työtulotarkistukset etenevät vauhdilla

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 25.1.2024

Uusi maksuluokkamalli kirittää työterveysyhteistyötä

Aiemmin suurten työnantajien maksuluokkaan ja sitä kautta työeläkemaksuun vaikuttivat vain pysyvät työkyvyttömyyseläkkeet. Maksuluokkamallin uudistus toi mukaan yhtälöön myös pitkittyneet kuntoutustuet. Ennakoivan ja suunnitelmallisen työkykyjohtamisen merkitys korostuu entisestään. Muutos haastaa myös työterveysyhteistyötä.

Uusi maksuluokkamalli kirittää työterveysyhteistyötä

Blogit 16.1.2024

Kohti talouden pehmeää kasvua – vai onko kojootin putous kivulias?

Viime vuosi oli pääomamarkkinoilla monitahoinen. Keskeiset osakeindeksit nousivat hulppeasti esimerkiksi Yhdysvalloissa, kun taas Suomessa jäätiin loppuvuoden kiitolaukasta huolimatta hiukan pakkasen puolelle. Suomen pörssilistalla on monia hyviä yhtiöitä, mutta vaimeaa menoa selitti osaksi suomalaisten listayhtiöiden toimialajakauma. Sykliset yhtiöt eivät olleet muodissa. Myös tulosrintamalla suomalaisten yhtiöiden kyyti oli kylmää.

Kohti talouden pehmeää kasvua – vai onko kojootin putous kivulias?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita