Uutinen 16.9.2019

Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen toimia arvioitiin kansainvälisesti erinomaisiksi – katso, miten hoidamme eläkevarojasi suhteessa muihin kansainvälisiin sijoittajiin

Kansainvälisen sijoittajayhteistyöorganisaatio PRI:n vertailussa Ilmarisen saamat arvosanat vaihtelivat pääosin erinomaisesta keskitasoon.

Parhaimmat tulokset (A+) Ilmarinen sai vastuullisen sijoittamisen strategiasta ja hallinnosta sekä suorien osakesijoitusten vastuullisuudesta. Heikoiten Ilmarinen pärjäsi ulkoisten varainhoitajien osalta vastuullisuusvaatimusten kirjaamisessa sopimuksiin (B).

Ilmarinen raportoi vuosittain sijoitustoiminnastaan kansainvälisen Principles of Responsible Investment (PRI) -yhteistyön periaatteiden mukaan. Ilmarinen allekirjoitti YK:n tukemat PRI-periaatteet vuonna 2006 ensimmäisenä suomalaisena sijoittajana. Löydät Ilmarisen PRI-raportit verkkosivuiltamme.

Varsinaisen raportin lisäksi Ilmarinen julkaisee tänä vuonna verkkosivuillaan PRI:n antaman arvion Ilmarisen sijoitustoiminnasta.

– PRI on arvioinut meidän olevan erinomaisella tasolla useammassakin kategoriassa. Olemme mediaanissa tai sen yläpuolella yhtä lukuun ottamatta kaikissa kohdissa. Voimme siis olla tyytyväisiä kokonaisuuteen, kertoo Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen analyytikko Niina Arkko.

PRI:n arviointiraportti vertaa Ilmarisen vastauksia muiden sijoittajien vastauksiin kansainvälisesti. Sijoittajan näkökulmasta arviot antavat tärkeää palautetta myös kehityskohteista.

– Erityisen tyytyväisiä olemme vaikuttamistyömme arvosanoihin. Osa-alueen arvosana oli korkein mahdollinen A+ ja pisteytys täydet 60 pistettä. Tämä kertoo vaikuttamistyömme ja siihen liittyvien prosessien olevan kansainvälisestikin korkealla tasolla, Arkko sanoo.

Vaikuttamistyöllä tarkoitetaan vaikuttamista sijoituskohteisiin ympäristöön, sosiaalisiin vaikutuksiin ja hyvään hallintotapaan liittyvissä kysymyksissä. Ilmarinen tekee vaikuttamista sekä suoraan tapaamalla yritysten johtoa että muun muassa pohjoismaisten eläkesijoittajien Nordic Engagement Cooperation (NEC) -yhteistyön kautta.

Vaikuttamisen työkalut ja toimintatavat on määritelty Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen periaatteissa. Vaikuttamistyön käytännöistä ja tuloksista kerrotaan esimerkiksi Ilmarisen vuosittaisessa yritysvastuuraportissa ja NEC:n vuosikertomuksessa.

– Tämän vuoden raportista tunnistimme, että meidän on jatkossa kiinnitettävä entistä enemmän huomiota varainhoitajien valintaprosessin teknisiin yksityiskohtiin ja siihen, että raportoimme niistä paremmin, toteaa Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Anna Hyrske.

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 13.7.2021

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä

Ilmarinen on käyttänyt hybridilainasopimuksen mukaista vaihto-oikeutta ja merkinnyt osakeannissa Nurminen Logistics Oyj:n uusia osakkeita. Tämän järjestelyn toteuduttua Ilmarisen omistus osakkeiden kautta on noussut aiemmasta 11,83%:sta 15,12%:iin. Aikaisemmin Ilmarisen kokonaisomistus osakkeiden ja rahoitusvälineiden kautta oli 16,46%. Koska Ilmarisella ei ole enää omistusta rahoitusvälineiden kautta, yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista ja äänistä on järjestelyn myötä laskenut 16,46%:sta 15,12%:iin.

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä
Lisää uutisia ja tiedotteita