Tiedote 30.3.2021

Glasshouse Helsinki avaa vastuullisten toimijoiden myymäläkonseptin Ilmarisen Aleksanterikadun kiinteistöön

Glasshouse Helsinki Oy avaa keväällä Ilmarisen omistamaan perinteikkääseen Aleksanterinkadun kiinteistöön, Aleksi 13 -tavaratalon entisiin tiloihin, uudenlaisen, tulevaisuuteen orientoituneen vastuullisen ajattelun myymäläkonseptin. Tarkoituksena on koota yhteen muodin, designin, taiteen, teollisten innovaatioiden ja kulttuurin toimijoita, joilla kaikilla on yhteisenä nimittäjänä tekemisessään vastuullisuuden näkemys.

Glasshouse Helsinki haluaa luoda keskustaan kohtaamispaikan, jossa kestävä kuluttaminen, kiertotalous, paikallinen, vastuullinen valmistus ja tekeminen ovat läsnä kaupungin ytimessä ja yleisöjen ulottuvilla. 

– Ympärillämme ilmastonmuutos on väistämätön totuus, mutta sen ymmärtäminen kokonaisuudessaan on monimutkaista. Haluamme tarjota kuluttajille tilaisuuden esittää kysymyksiä ja löytää vastauksia Aleksanterinkadun kahden kerroksen konseptikokonaisuudessa. Miten osallistua ja ymmärtää oma merkityksensä ihmisenä ympäristövastuun, sosiaalisen ja yhteiskunnallisen vastuun myötä? Miten tehdä arjessa oikeita ja parempia päätöksiä kuluttajana, Glasshouse Helsingin toimitusjohtaja Mirkku Kullberg kuvailee.

Vahva halu elävöittää Helsingin keskustaa

Ilmarinen on merkittävä kiinteistösijoittaja Suomessa. Se omistaa monia perinteikkäitä arvokiinteistöjä Helsingin keskustassa. Vastuullisuus on kiinteä osa kaikkia sijoituspäätöksiä sekä yhteistyöstä vuokralaisten kanssa.

Helsingin ydinkeskusta on elänyt muutostaan kaupan murroksessa. Ilmiö on kansainvälinen. Kaupungit ovat pirstaloituneet kauppakeskusten synnyn sekä kaupunkikulttuurien muutoksessa. Pandemia muutti kaiken viikoissa ja nyt vuoden jälkeen tilanne on yhä vaikea. Asioita on mietittävä aivan uudella tavalla. Sekä Glasshouse Helsinki että Ilmarinen haluavat toiminnallaan elävöittää kaupunkia.

– On hienoa, että keskustaan saadaan uudenlaisia konsepteja, joissa yhdistyvät liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmat. Haluamme osaltamme vahvistaa Helsingin keskustaa samalla, kun huolehdimme kiinteistöjen elinkaaresta vastuullisuuden näkökulmasta, toteaa Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

Glasshouse Helsinki haluaa olla luomassa uudenlaisia, kiinnostavia avauksia.

– Meille Glasshouse Helsingissä on kiinnostavaa tuoda perusteollisuuden uudet innovaatiot ja tiedenäkökulma ihmisten ulottuville – synnyttää aitoa dialogia ja tekemisestä joka tasolla. Haluamme löytää tapoja tuoda vastuullisuus emotionaalisesti ihmisten arkeen, ajattelun ytimeen helposti ja ymmärrettävästi. Näiden pitkien koronakuukausien jälkeen meidän täytyy rakentaa toivoa tulevaan. On tekojen aika, Kullberg kommentoi.

Aleksanterinkadun 13:ssa sijaitsee yksi ydinkeskustan merkityksellisimpiä rakennuksia, Selim A. Lindqvistin suunnittelema, vuonna 1900 valmistunut Lundqvistin liiketalo. Rakennus on kiinnostava keskeisen sijaintinsa mutta erityisesti myös arkkitehtuurinsa puolesta. Kuusikerroksinen kivirakennus suunniteltiin kaupalliseen tarkoitukseen, tavarataloksi suurine ikkunoineen.

Glasshouse Helsingin tytäryhtiö Lokal Helsinki avautuu myös Aleksanterinkadun osoitteessa.

www.glasshousehelsinki.com

Tiedustelut:

Glasshouse Helsinki: Chief Communications Officer Anna Vartiainen, 
anna.vartiainen@glasshousehelsinki.com, 040 - 823 9039

Ilmarinen: vuokrauspäällikkö Ville Laurila,
ville.laurila@ilmarinen.fi, 040 - 501 0040

Ajankohtaista

Uutinen 28.6.2022

Ilmarinen, YIT ja HGR ovat perustaneet yhteisyrityksen Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten

Ilmarinen, YIT Oyj ja HGR Property Partners ovat perustaneet yhteisyrityksen nimeltään Keilaniemen Kiinteistökehitys Strike Ky, joka tulee kehittämään Keilaniemen merkittäviä kiinteistökehityshankkeita. Perustetun yhteisyrityksen omistukseen on siirretty kaikki HGR:n ja YIT:n yhteisyrityksen Regeneron sekä osa Ilmarisen Keilaniemen alueella sijaitsevista kehityshankkeista.

Ilmarinen, YIT ja HGR ovat perustaneet yhteisyrityksen Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten

Uutinen 24.5.2022

Mikonkatu 7 sai LEED-ympäristöluokituksen

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkatu 7:ssä sijaitseva toimistokiinteistö on saanut LEED Gold -ympäristöluokituksen. Tämä vuonna 1910 valmistunut, Mikonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitseva kuusikerroksinen kiinteistö on Ilmarisen omistama.

Mikonkatu 7 sai LEED-ympäristöluokituksen
Lisää uutisia ja tiedotteita