Artikkelit

Ajankohtainen huominen – Vuoden kiinnostavimmat artikkelit

Viime vuonna julkaisimme taas kymmeniä kiinnostavia artikkeleita, jotka käsittelivät meille ja asiakkaillemme tärkeitä teemoja, kuten eläkevakuuttamista, yrittämistä, työkykyjohtamista ja taloutta. Kokosimme oheen vuoden 2021 suosituimpia artikkeleita. Kannattaa tutustua, jos joku jäi viime vuonna väliin!

Vuonna 2021 halusimme nostaa artikkeleissamme esiin erilaisia ilmiöitä ja helpottaa asiakkaidemme elämää kirjoittamalla heille ajankohtaisista teemoista. Julkaisimme lukuisia yrittäjille, yritykselle ja vakuutetuille suunnattuja vinkkiartikkeleita.

Yksi viime vuoden suosituimmista artikkeleista käsitteli yrittäjä YEL-vakuutusmaksujen vähentämistä verotuksessa. Yrittäjänä voit vähentää YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa. Voit tehdä vähennyksen joko omassa, puolisosi tai yrityksesi verotuksessa. Se, mikä tapa kulloinkin kannattaa, riippuu esimerkiksi siitä, oletko toiminimiyrittäjä vai harjoitatko yritystoimintaa yhtiössä. Lue koko artikkeli:

Kun yritys kasvaa vauhdilla, on monia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon työkykyjohtamisessa. Miten työkykyhaasteita voi ennaltaehkäistä parhaiten? Mitä huomioida, jos työtahti on erityisen kiivas? Entä silloin, kun yritys kansainvälistyy? Jutusta löytyy tukea näihin työkykyhaasteisiin.

Vajaa puolet Suomen yrittäjistä kasvaa työnantajien sarjaan ja työllistää vähintään yhden henkilön. Se on iloinen asia: kertoohan se usein yrityksen kasvusta ja menestyksestä. Työntekijän palkkaaminen onkin yksi yrittäjän uran jännittävimpiä tapahtumia. Se tuo myös mukanaan uudenlaisia vastuita, siksi onkin hyvä tietää, mitä tilanteessa tulee huomioida.

Miten työntekijästä tulee yrittäjä? Yrittäjäksi ryhtyminen vaatii rohkeutta, hyppäämistä pois omalta mukavuusalueelta ja ripauksen suunnitelmallisuutta. Tuoreen yrittäjän Riina Kruutin mukaan olennaisen tärkeää on myös lähipiirin tuki ja oikeiden ihmisten kanssa verkostoituminen. Riina Kruut kertoo artikkelissa tarinansa.

Vinkkejä eläkeaikaan, sairauspoissaoloihin ja mielenterveysongelmien kohtaamiseen

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy? Lue artikkelistamme vastaukset!

Pohditko eläkkeelle jäämistä? Aloita laskemalla arvio eläkkeesi suuruudesta ja suunnittele toimeentulosi vanhuusvuosille. Ilmarisen eläkepalvelun asiantuntijat vinkkaavat jutussa, mitä muuta eläkettä suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon.

Mielenterveyden aiheuttamista sairauspoissaoloista ja työkyvyttömyydestä kirjoitetaan ja puhutaan paljon. Miten työkykyriskiä voisi ja kannattaisi työpaikalla hallita? Minkälaisia valmiuksia tarvitsemme mielenterveysongelmien käsittelemisen? Entä minkälaista tukea työntekijöille olisi järjestettävä? Etsimme artikkelissa näihin kysymyksiin vastaukset.

Kuntoutus tukee työkykyä ja työperäinen maahanmuutto paikkaa osaajapulaa

Terveysongelmat pakottivat oululaisen Jukka-Pekka Sarajärven jäämään pois palkkatöistä. Työkyvyttömyyseläke ei ollut Sarajärvelle vaihtoehto, joten uusi yrittäjäura alkoi entuudestaan täysin oudolla pesula-alalla. Lopulta Ilmarisen ammatillinen kuntoutus auttoi Sarajärveä muokkaamaan työtä paremmin omalle terveydentilalle sopivaksi. Lue Jukka-Pekan tarina:

Työkyky ei ole sama asia kuin terveys, vaikka terveydentila työkykyyn vaikuttaakin. Ihminen voi sairaudestaan huolimatta olla työkykyinen sopivaan työhön. Työkykyä arvioidaan monissa erilaisissa tilanteissa, kuten sairastumisen, kuntoutuksen tai eläkkeen hakemisen yhteydessä. Miten työkykyä voi mitata ja miten arviointi etenee?

Suomi ikääntyy, työikäisten määrä vähenee ja syntyvyys on alhaista. Työperäisen maahanmuuton merkitys kasvaa. Miten osaajapula ja työperäinen maahanmuutto näkyvät Mehiläisessä? Entä mitä merkitystä tällä kaikella on työeläkejärjestelmän näkökulmasta? Kokosimme ajankohtaiseen teemaan faktaa.

Lisää aiheesta

Artikkelit 25.7.2024

Työnantaja, opasta nuorta työelämän perusasioissa

Uusi työntekijä, kuten esimerkiksi ensimmäistä kesäänsä työssä viettävä nuori, pääsee parhaiten sisään työelämään, kun perehdytät hänet huolellisesti työtehtäviinsä. Yhtä lailla häntä kannattaa opastaa myös työelämää koskevissa perusasioissa.

Työnantaja, opasta nuorta työelämän perusasioissa

Artikkelit 23.7.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Artikkelit 11.7.2024

Milloin ja miten työtön pääsee eläkkeelle?

Oletko jo lähellä eläkeikääsi, mutta sait ikävän uutisen työsuhteesi päättymisestä, tai oletko ollut jo pidempään työttömänä? Kasasimme tietopaketin siitä, miten katkot työuralla tai työuran päättyminen odotettua aiemmin vaikuttavat eläkkeeseesi. Työttömänä voit jäädä eläkkeelle samoilla ehdoilla kuin työntekijänä eli kun eläkeikäsi tulee täyteen.

Milloin ja miten työtön pääsee eläkkeelle?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita