Uutinen 8.6.2023

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin

– Mielestäni on upeaa, että rakennus saa uuden elämän. Olisi ehkä helpompaa purkaa rakennus ja rakentaa tilalle uusi, joka näyttää samalta kuin sadat muut rakennukset ympäri maailmaa. Tässä rakennuksessa on luonnetta, ja siellä töitä tekevät ihmiset pääsevät osaksi rakennuksen historiaa, Alankomaiden ympäristöministeri Vivianne Heijnen sanoi.

Ministeri Vivianne Heijnen vieraili Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:ssa tutustumassa paikan päällä kiinteistön kiertotalousratkaisuihin.

Ministerin lisäksi vierailuun osallistui ministeriön henkilökuntaa ja edustajia alankomaalaisista yrityksistä ja järjestöistä. Vierailun tavoitteena oli vahvistaa Alankomaiden ja Suomen välistä yhteistyötä rakentamisen kiertotaloudessa.

Vierailua isännöi urakoitsijana kohteessa toimiva YIT, joka järjesti vierailijoille työmaakierroksen ja esitteli hankkeen kiertotalousratkaisuja.

Valvomme kierrätysastetta

Velvoitamme ilmastotiekarttamme mukaisesti, että vähintään 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteestä kierrätetään. Ulkopuolinen asiantuntija mittaa kierrätettävän materiaalin määrää kuukausittain. Tällä hetkellä kierrätysaste työmaalla on noin 80 prosenttia. Valtaosa materiaalista uusiokäytetään ja reilut kymmenen prosenttia päätyy energiantuotantoon.

Muun muassa rakennuksen teräspalkkeja, valaisimia, savitiiliä, katto- ja kuparilevyjä sekä vanhan maisemahissin marmorilaattoja uusiokäytetään korjaustöissä. Osan materiaaleista Ilmarinen on huutokaupannut eteenpäin, ja esimerkiksi liukuportaita varastoimme varaosiksi kadun toisella puolella sijaitsevan Kämp Gallerian liukuportaisiin.

Remontti valmistuu keväällä 2024

Tunnetulla paikalla Helsingin keskustassa Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa sijaitsevan yli 120-vuotiaan rakennuksen sisätilat remontoidaan nyt käynnissä olevissa korjaustöissä täysin. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1896, ja se tunnettiin aikanaan Lundqvistin liiketalona.

Remontissa kiinteistön myymälätilat muutetaan liike-, toimisto-, ja kokoustiloiksi. Urakan on määrä valmistua keväällä 2024.

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon remontti alkaa
Lisää uutisia ja tiedotteita