Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon eteläsiivessä eli torniosassa alkaa peruskorjaus. Korjaustyöt käynnistyvät purku-urakan valmisteluilla viikolla 37. Purkutyöt valmistunevat helmikuussa 2024. Torniosan sisätiloissa puretaan muun muassa muottilautoja välipohjarakenteista sekä väliseinärakenteita. Purkumateriaalia kuljetetaan kiinteistöstä ulkokautta työmaahissein jätelavoille, jonka vuoksi Postikadulla jalankulkua ohjataan aidoin ja opastein.

Korjaustyöt jatkuvat purkutöiden jälkeen keväällä 2024 sisätilojen jälleenrakentamisella.

– Tällöin toteutetaan muun muassa talotekniikan perusparannusta sekä vuokralaismuutostöitä. Remontissa torniosan toimistotilat uudistuvat kokonaisuudessaan, Minna Kuutti kertoo.

Purkuvaiheessa tavoitteena 95 prosentin kierrätysaste

Minna Kuutti kertoo, että 1930-luvun rakentamisessa oli hyvin yleistä, että välipohjarakenteisiin jätettiin muottilautoja paikoilleen, sammaletta, turvetta, sanomalehtiä, sahanpuruja.

– Ja piilotettiinpa sinne rakennusjätteitäkin. Ilmarinen vastuullisena kiinteistön omistajana poistaa kaikki orgaaniset aineet rakenteista ennakoivasti peruskorjausten sekä vuokralaismuutostöiden yhteydessä, Kuutti avaa remontin tarvetta.

Ilmarinen on sitoutunut kansalliseen kestävän purkamisen Green Deal -sopimukseen ja tavoite purkuvaiheessa on vähintään 95 prosentin kierrätysaste.

Postitalo otettiin käyttöön juuri ennen toista maailmansotaa vuonna 1938. Talo nousi aikanaan keskelle kasvavaa ja kuhisevaa pääkaupunkia. Se on edelleen Helsingin avainpaikkoja. Talo siirtyi Ilmarisen omistukseen vuonna 2005.

Lue lisää: 

 

Ajankohtaista

Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Tiedote 15.8.2023

Ilmarisen sijoitustuotto nousi 3,7 prosenttiin

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitustuotot nousivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 3,7 prosenttiin. – Vakavaraisuutemme vahvistui ja kustannustehokkuus parani edelleen korkeasta inflaatiosta ja talouskehityksen epävarmuudesta huolimatta, toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.

Ilmarisen sijoitustuotto nousi 3,7 prosenttiin
Lisää uutisia ja tiedotteita