Blogit

Miltä kesä näyttää startupin silmin?

Suomessa pidemmän aikaa viettäneet ovat tottuneet maamme vuodenaikoihin: kuusi kuukautta pimeyttä ja kylmyyttä, neljä kuukautta sateita ja kaksi kuukautta iltamyöhään paistavaa kesäaurinkoa. Talvella ihmiset piiloutuvat koteihinsa, mutta kesän saapuessa ihmiset purkautuvat ulos luonnon ja tapahtumien ääreen. Suomalaiset ovat kasvaneet vaihtuviin olosuhteisiin ja selviävät säässä kuin säässä. Sanonta ”Ei ole huonoja säitä, vain vääriä varusteita” kuvaa hyvin tätä asennetta.

Kesäkuukausien alkaessa ja kesälomien pyörähtäessä käyntiin kouluissa ja työpaikoilla, kaupungit tyhjenevät ja toiminta monilla työpaikoilla hiljenee. Heinäkuu on ehdottomasti bisneksen osalta hiljaisin kuukausi, kun valtaosa yrityksistä lähettää työntekijänsä kesälomille. Kiinnostuimme miten Maria 01:n startup-yritykset viettävät kesänsä. Etsivätkö startupit rahoitusta? Pitävätkö yrittäjät lomaa?

Monissa suuremmissa yrityksissä HR osastoineen on jo vastaus kysymykseen ”Kuka tekee mitä heinäkuussa?” Halusimme kuitenkin selvittää miten startupit ja perustajat valmistautuvat kesälomakaudelle. Puhuimme asiasta kolmen startup-yrittäjän kanssa ja pyysimme heitä jakamaan omat kesäsuunnitelmansa.

Simo Sorsakivi, toimitusjohtaja ja perustaja, Inscripta

Viime kesä meni pitkälti Due dilingence -prosessin ja pre-seed rahoituskierroksen parissa. Ennen tätä hoidin muita projekteja, joten minulla ei ollut yhtään lomaa. Tänä kesänä palkkaamme 15 uutta työntekijää ja saimme 1,5 miljoonan euron sopimuksen, minkä takia kesästä tulee kiireinen. Kesän jälkeen palkkaamme myös kaksi uutta työntekijää ydintiimiimme. Toisaalta emme joudu tekemään kesän aikana intensiivistä kehitystyötä ja etätyö on myös mahdollista. Kesälomien uhraaminen ei ole ollut turhaa, koska sen avulla olemme päässeet tähän pisteeseen.

Natalia Rincón, toimitusjohtaja ja perustaja, CHAOS Architects

Olemme suunnitelleet ja jaksottaneet kesälomamme niin, että toimistolla on aina joku tiimistä paikalla. Meidän pitää pysyä yhteyksissä asiakkaisiimme myös kesällä pitääksemme asiakkuudet, tämän suhteen pyrimme olemaan luovia. Kesä on loistavaa aikaa työskennellä rästiin jääneiden tehtävien parissa ja siksi palkkaammekin harjoittelijoita auttamaan tässä. Valmistaudumme myös tulevaan rahoituskierrokseen ja työstämme syksyn strategioita. Rahoituskierrokset vaativat paljon työtä ja valmistautumista, mutta kaikkien tulee tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.

Daniel Katzenellenbogen, toimitusjohtaja, Zoundio

Pidämme lomamme hieman eri ajankohtina sen varalta, että jotain kriittistä tapahtuu. Tänä kesänä vietän kesälomani heinäkuussa Botswanassa verkon ulkopuolella lähes olemattomilla yhteyksillä. Tavoitteenamme on julkaista sovelluksemme ennen heinäkuuta ja huolehtia, että sovellusversio on niin vakaa ettei ongelmia ilmaannu ihmisten ollessa poissa. Jos kaikesta huolimatta jotain kuitenkin sattuisi, joku tiimistä pystyy hoitamaan asian. Tästä syystä lomien jaksottaminen on ideaalia. Osana startupissa työskentelyyn kuuluu, ettei täysin ulos pääse. Kaikkien on oltava valmiina auttamaan, jos sitä tarvitaan. Tästä huolimatta kaikki tiimissämme suhtautuvat tekemiseemme erittäin intohimoisesti ja työskentelevät kovasti kohti sovelluksen seuraavaa versiota.

Selkeästi kaikilla näillä mahtavilla yrittäjillä ja heidän tiimeillään tulevan kesän suunnitelmat ovat selvillä ja valmiina. Vaikka startupit ovat epäilemättä kiireisiä ympäri vuoden, yrittäjyyden kipinä ei sammu, edes kesälomien aikana. Toisaalta kesälomat tarjoavat loistavan paikan valmistautua syksyä varten, joka kuten tiedämme, näyttää kiireiseltä. Vinkki: Slush 2018!

Lauri Parpala
Network Manager
Maria 01

Maria 01 on teknologia-alan startup-yhtiöiden keskittymä, joka toimii Helsingin keskustassa vanhan Marian sairaalan tiloissa, tuoden yhteen startup-ekosysteemin keskeiset tekijät.

Maria 01 ja Ilmarinen tekevät yhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on tehdä työhyvinvointia ja Ilmarisen Parempaa työelämää -palveluja tunnetuiksi startupien keskuudessa ja näin osaltaan tukea alkuvaiheen teknologiayrityksiä kasvamaan ja menestymään.

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 24.6.2021

Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajatkin

Yrittäjien luottamus eläkejärjestelmään on vaatimaton Suomen Yrittäjien tuoreen tutkimuksen perusteella, alivakuuttaminen on yleistä ja valtion rahoitus on kasvussa. Vuoroin arvostellaan yrittäjiä ja eläkevakuuttajia alivakuuttamisesta. Mistä tässä on oikein kyse?

Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajatkin

Blogit 17.6.2021

Digitaalinen alusta on hyvä renki, mutta huono isäntä

Vuodesta 2007, eli ensimmäisen iPhonen julkaisusta lähtien, voimistunut alustatalous on kovaa vauhtia laajenemassa perinteiseen, digitalisaation ulkopuolella olleeseen palveluliiketoimintaan. Korona-aika on vauhdittanut ilmiötä, josta osoituksena on esimerkiksi valtavasti kasvaneet algoritmijohtoiset ruuan kotiinkuljetuspalvelut. Painettujen puhelinluetteloiden jäätyä historiaan, perinteiset palvelualan pienyritykset joutuvat nykyään olemaan aktiivisesti läsnä somessa, Google-hauissa, kuluttaja-arvioissa ja kilpailutuksia tekevissä palveluissa ollakseen asiakkaiden näkökulmasta olemassa.

Digitaalinen alusta on hyvä renki, mutta huono isäntä

Blogit 10.6.2021

Mitä jos lehmät lentäisivät ja kaikki tekisivät mielekkäitä töitä?

Mitä jos robotit ja tekoäly avustavat kaikista työkykyisiä? Mitä jos terveystoimijat ja eläkeyhtiöt yhdistyisivät? Tai mitä jos hyvinvointi ja työkyky onkin jatkossa vain yksilön asia ja vastuu? Entä jos nykyinen työsuhdemalli poistuisi ja kaikki olisivat yrittäjiä?

Mitä jos lehmät lentäisivät ja kaikki tekisivät mielekkäitä töitä?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita