Artikkelit

Lapsiparkki kesäkuussa voi pelastaa loma-ajan

Ilmarinen järjestää jälleen työntekijöille kesäkuuksi mahdollisuuden tuoda lapsia hoitoon työpäivän ajaksi. Lue jutusta, mitä lapset halusivat kysyä Ilmarisen toimitusjohtajalta.

Ilmarisen työntekijöilleen tarjoama lapsiparkki antaa apua työn ja perhe-elämän yhdistämisessä ennen kesälomaa.

– Kesäkuussa voi olla vaikeaa löytää lapsille hoitopaikkaa koulun loputtua, jos ei ole sopivia leirejä tai läheisten muodostamaa turvaverkkoa tarjolla. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa myös koko perheen yhteistä loma-aikaa, kertoo Ilmarisen HR-asiantuntija Saija Malm.

Suomalaisten kesälomat painottuvat usein juhannuksen jälkeiseen aikaan heinäkuulle. Kesäkuun lapsiparkkiin otettiin ensisijaisesti esikoulu- ja alakouluikäisiä lapsia.

– Lapsiparkkiin voi tuoda lapsen yksittäisiksi päiviksi tai vaikka yhdeksi viikoksi. Varsinkin perheissä, joissa on yksi vanhempi, voi kyseessä olla loma-ajan pelastava järjestely.

Lapsiparkissa lapset leikkivät, pelaavat, askartelevat ja ulkoilevat. Tällä viikolla lapsiparkin ohjelmassa on muun muassa leijan askartelua, sarjakuvan piirtoa ja retkiä.

– Olen kuullut, että eräänkin työntekijämme lapsi olisi halunnut lähteä lapsiparkkiin, vaikka äidillä oli vapaapäivä, Saija Malm nauraa.

Toimitusjohtaja helteisessä tentissä

Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen kutsuttiin lounaalle yhdessä lapsiparkkilaisten kanssa. Toimitusjohtajan yllätykseksi hän pääsi lounaalla tiukkaan tenttiin. Lapset olivat miettineet yhdessä kysymyksiä, joihin halusivat vastaukset suoraan ylimmältä johdolta. Kysymyksiä esittivät Aada (9 v), Evi (9 v), Riia (8 v), Maija (8 v) ja Lily (9 v). Ohessa muutama valittu kysymys.

Kuinka vanha olet?

– Arvatkaa! 50? No en ihan niin vanha. 40? No vähän vanhempi, heh. 49 meni oikein!

Mikä on kivointa Ilmarisessa?

– Työkaverit. Täällä on töissä tosi paljon kivoja ihmisiä, jotka ovat oman alansa ammattilaisia. Minulla on noin 700 mukavaa työkaveria!

Missä opiskelit?

– Aloitin Tohmajärvellä kouluni. Kauppaopistossa olin Joensuussa ja kauppakorkean kävin Helsingissä.

Miten päädyit töihin Ilmariseen?

– Tänne haettiin uutta toimitusjohtajaa ja minä kiinnostuin Ilmarisesta, koska tiesin täällä tehtävän tosi tärkeää, vastuullista ja mielenkiintoista työtä.

Kuinka pitkä olet?

Olen kasvanut aika pitkäksi: olen 191 senttiä pitkä.

Jos olisit hedelmä, niin mikä olisit?

– Hah, tämä on paha! No ehkä minä olisin banaani, joista tykkään. Ja itsekin olen aika pitkä ja kapea muodoltani.

Onko sinulla lemmikkiä?

– Ei valitettavasti tällä hetkellä ole. Pienenä meillä kyllä oli aina koiria ja myös kissa.

Onko sinulla lapsia?
– Kyllä on. Kaksi täysikäistä tytärtä Riina ja Anna.

Mikä on lempiruokasi?

– Kyllä se on makaronilaatikko! Taitaa olla myös monen teistä suosikki.

Onko sinulla paljon vastuuta?
– Hyvä kysymys! Kyllä minulla on paljon vastuuta – yhdessä työkavereiden kanssa. Joka päivä hoidamme 1,2 miljoonan ihmisen eläketurvaa ja myöskin nykyisten ja tulevien eläkkeiden katteena olevaa isoa sijoitusvarallisuutta. Me pidämme osaltamme hyvää huolta työeläkejärjestelmästä, jotta tekin joskus pääsette aikanaan pääsette nauttimaan ansaitusta eläkkeestä. 

Osaatko däbätä?
– Mitä se on? No en osaa. Näyttäkää, niin koitan!

Lisää aiheesta

Artikkelit 10.8.2022

Miten yrittäjä voi saada etuutta sairauden kohdatessa?

Yrittäjänä sinun kannattaa olla selvillä siitä, miten toimit käytännössä, jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja sairastut vakavasti. Poimi keskeiset toimet tästä koosteesta. Muista myös, että YEL-työtulo ratkaisee maksettavan etuuden määrän riippumatta siitä, kuka etuuden maksaa. Yrittäjän eläkevakuutuksen eli YEL-vakuutuksen vaikutukset ulottuvat näin laajalle elämään jo kauan ennen eläkkeelle jäämistä.

Miten yrittäjä voi saada etuutta sairauden kohdatessa?

Artikkelit 27.7.2022

Yli 40 prosenttia päästöistä tuottava kiinteistöala on Ilmarisen ilmastotyölle keskeinen

Merkittävänä rakennuttajana ja kiinteistösijoittajana Ilmarinen huomioi ilmastovaikutukset rakennuksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Hiilineutraaliustavoitteeseen ohjaa Ilmarisen ilmastotiekartta, joka on nyt yhtenä esimerkkinä Green Building Council Finlandin toimintaohjelmassa.

Yli 40 prosenttia päästöistä tuottava kiinteistöala on Ilmarisen ilmastotyölle keskeinen
Lisää ajankohtaisia artikkeleita