Ilmiöt

Yhteinen tavoite innosti polkemaan Kilometrikisassa

Pyöräilyn Kilometrikisa sai ilmarislaiset liikkeelle koronasta huolimatta. Polkemalla paransimme työkykyä, vähensimme liikenteestä aiheutuvia päästöjä sekä tuimme Ketjureaktio-hyväntekeväisyyskampanjaa.

Pyöräilyn Kilometrikisa loppui tämän vuoden osalta syyskuun lopussa. Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Ilmarinen on ollut mukana Kilometrikisassa vuodesta 2013. Samasta vuodesta asti olemme osallistuneet myös Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja Ketjureaktioon.

Kilometrikisasta on muodostunut vuosien varrella Ilmarisessa jo perinne. Kisa on leikkimielinen, mutta sillä on meille vakava tavoite: Kilometrikisa tukee Ilmarisen strategisia tavoitetta yhdessä menestymisestä ja työkyvyn edistämisestä. Pyöräily lisää kuntoa ja hyvällä kunnolla on keskeinen merkitys terveyden ja työkyvyn osalta.

Keräsimme myös tänä vuonna Kilometrikisan kautta myös varoja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktiolle, jossa jokaisesta henkilöstön polkemasta 25 kilometristä lahjoitetaan yksi euro kampanjaan. Ketjureaktion kautta lahjoitetut varat menevät Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta alueille, missä ilmastonmuutoksesta kärsitään eniten.

Kilometrejä kertyi koronasta huolimatta

Tänä vuonna Ilmarisen joukkue kasasi koronasta huolimatta noin 100 aktiivisen polkijan voimin yli 71 000 kilometriä. Mukaan kisaan laskettiin työmatkapyöräilyn lisäksi myös vapaa-ajan pyöräily.

– Korona kasvatti ilmarislaisten etätöiden määrää huimasti, mikä tarkoitti myös työmatkapyöräilyn vähenemistä. Vastapainona kotitoimistolla istumiselle moni innostui käymään pyöräretkillä- ja lenkeillä, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Ilmarinen on halunnut jo vuosia tukea henkilöstön pyöräilyä mm. tilavilla ja laadukkailla sosiaalitiloilla, työpaikalla järjestetyillä pyörähuolloilla sekä yhteiskäytössä olevalla asiointipyörällä.

Korona vuoksi Ilmarisen pyöräilijöiden yhteinen kilometritavoite asetettiin normaalia alemmaksi.

– Halusimme tänä vuonna ottaa koronatilanteen huomioivan tavoitteen, joka on kuitenkin mahdollista saavuttaa, kun poljemme yhdessä toisiamme tsempaten. Tämän vuoden tavoitteeksi tuli 70 000 kilometriä, joka saavutettiinkin hienosti kisan viimeisinä päivinä! Palkinnoksi järjestämme ilmarislaisille yhteisen pyörähuollon ensi keväänä.

Ilmarisen joukkueen poljettujen kilometrien keskiarvo oli tänä vuonna noin 710 km per polkija. Pyöräily on myös ympäristöystävällistä: ilmarislaiset säästivät kisan kautta laskennallisesti polttoainetta noin 5 000 litraa ja hiilidioksidipäästöjä yli 12 400 kiloa.

Lisää aiheesta

Ilmiöt 21.1.2021

Yrittäjä, näin vähennät YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa

Yrittäjänä voit vähentää YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa. Voit tehdä vähennyksen joko omassa, puolisosi tai yrityksesi verotuksessa. Se, mikä tapa kulloinkin kannattaa, riippuu esimerkiksi siitä, oletko toiminimiyrittäjä vai harjoitatko yritystoimintaa yhtiössä.

Lue artikkeli

Ilmiöt 15.12.2020

Voiko yrittäjä saada sairauspäivärahaa?

Kaikki sairastavat joskus. Kun eläkevakuutus on kunnossa, voi yrittäjä saada sairastamisensa ajan sairauspäivärahaa Kelalta. YEL-vakuutus otetaan eläkeyhtiöstä, kuten esimerkiksi Ilmariselta.

Lue artikkeli

Ilmiöt 2.12.2020

Lapsuuden liikunta lisää aikuisuuden työkykyä

Terveellinen ja liikunnallinen elämäntapa omaksutaan jo lapsuudessa. Osa liikunnan hyödyistä ilmenee vasta vuosien kuluessa positiivisena vaikutuksena työkykyyn. HJK:n iltapäiväkerho tukee osaltaan lapsen monipuolista liikunta-aktiivisuutta ja lapsiperheiden arkea.

Lue artikkeli
Lisää ajankohtaisia artikkeleita