Ilmiöt

Yhteinen tavoite innosti polkemaan Kilometrikisassa

Pyöräilyn Kilometrikisa sai ilmarislaiset liikkeelle koronasta huolimatta. Polkemalla paransimme työkykyä, vähensimme liikenteestä aiheutuvia päästöjä sekä tuimme Ketjureaktio-hyväntekeväisyyskampanjaa.

Pyöräilyn Kilometrikisa loppui tämän vuoden osalta syyskuun lopussa. Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Ilmarinen on ollut mukana Kilometrikisassa vuodesta 2013. Samasta vuodesta asti olemme osallistuneet myös Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja Ketjureaktioon.

Kilometrikisasta on muodostunut vuosien varrella Ilmarisessa jo perinne. Kisa on leikkimielinen, mutta sillä on meille vakava tavoite: Kilometrikisa tukee Ilmarisen strategisia tavoitetta yhdessä menestymisestä ja työkyvyn edistämisestä. Pyöräily lisää kuntoa ja hyvällä kunnolla on keskeinen merkitys terveyden ja työkyvyn osalta.

Keräsimme myös tänä vuonna Kilometrikisan kautta myös varoja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktiolle, jossa jokaisesta henkilöstön polkemasta 25 kilometristä lahjoitetaan yksi euro kampanjaan. Ketjureaktion kautta lahjoitetut varat menevät Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta alueille, missä ilmastonmuutoksesta kärsitään eniten.

Kilometrejä kertyi koronasta huolimatta

Tänä vuonna Ilmarisen joukkue kasasi koronasta huolimatta noin 100 aktiivisen polkijan voimin yli 71 000 kilometriä. Mukaan kisaan laskettiin työmatkapyöräilyn lisäksi myös vapaa-ajan pyöräily.

– Korona kasvatti ilmarislaisten etätöiden määrää huimasti, mikä tarkoitti myös työmatkapyöräilyn vähenemistä. Vastapainona kotitoimistolla istumiselle moni innostui käymään pyöräretkillä- ja lenkeillä, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Ilmarinen on halunnut jo vuosia tukea henkilöstön pyöräilyä mm. tilavilla ja laadukkailla sosiaalitiloilla, työpaikalla järjestetyillä pyörähuolloilla sekä yhteiskäytössä olevalla asiointipyörällä.

Korona vuoksi Ilmarisen pyöräilijöiden yhteinen kilometritavoite asetettiin normaalia alemmaksi.

– Halusimme tänä vuonna ottaa koronatilanteen huomioivan tavoitteen, joka on kuitenkin mahdollista saavuttaa, kun poljemme yhdessä toisiamme tsempaten. Tämän vuoden tavoitteeksi tuli 70 000 kilometriä, joka saavutettiinkin hienosti kisan viimeisinä päivinä! Palkinnoksi järjestämme ilmarislaisille yhteisen pyörähuollon ensi keväänä.

Ilmarisen joukkueen poljettujen kilometrien keskiarvo oli tänä vuonna noin 710 km per polkija. Pyöräily on myös ympäristöystävällistä: ilmarislaiset säästivät kisan kautta laskennallisesti polttoainetta noin 5 000 litraa ja hiilidioksidipäästöjä yli 12 400 kiloa.

Lisää aiheesta

Ilmiöt 19.4.2021

Miten varautua oikein eläkeaikaan – katso 10 vinkkiä!

Pohditko eläkkeelle jäämistä? Aloita laskemalla arvio eläkkeesi suuruudesta ja suunnittele toimeentulosi vanhuusvuosille. Ilmarisen eläkepalvelun asiantuntijat Päivi Hämäläinen, Mika Mononen ja Jarmo Myyrä vinkkaavat, mitä muuta eläkettä suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon.

Miten varautua oikein eläkeaikaan – katso 10 vinkkiä!
Lisää ajankohtaisia artikkeleita