Blogit

Ajankohtainen huominen on täällä

Tulevaisuuden työ kiinnostaa suomalaisia, mutta ajatukset siitä jakautuvat, kertoo Ilmarisen tuore tutkimus. Lähes puolet meistä innostuu työn tulevaisuudesta, mutta sitä kohtaan tunnetaan myös pelkoa ja epävarmuutta. Joka neljäs varautuu siihen, että oma työ saattaa tulevaisuudessa kadota kokonaan. Ilmarisen uusi Ajankohtainen huominen -osio auttaa ennakoimaan tulevaisuuden työelämää ja jakaa näkökulmia eläketurvaan, talouteen, työkykyyn ja työelämän tulevaisuuteen.

Työeläke on tulevaisuuden toimeentuloa, joka rakennetaan tämän päivän työllä. Meistä varmasti jokainen on kiinnostunut omasta taloudestaan ja tulevaisuudestaan, kuten Ilmarisen tutkimus kertoo. Siksi myös eläkeasioista kannattaa kiinnostua! 

Meitä Ilmarisessa tulevaisuus innostaa kovasti. Eläkevakuuttaminen on tulevaisuusbisnestä. Kaikki työmme tähtää siihen, että asiakkaamme, niin nykyiset kuin tulevatkin eläkeläiset, saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Sinun huomisesi on meille ajankohtainen nyt.

Rakennamme parempaa työelämää

Työeläkejärjestelmä on kestävällä pohjalla vain niin kauan kuin Suomessa riittää työtä ja sen tekijöitä. Siksi me Ilmarisessa haluamme olla rakentamassa parempaa työelämää, joka ottaa kaikki mukaan ja jonka kyydissä pysytään. Meillä ei ole varaa menettää kymmeniätuhansia ihmisiä ennen aikaisesti työelämän ulkopuolelle työkyvyttömyyden vuoksi. Kannamme vastuuta tulevaisuudesta myös sijoittamalla yhteiset eläkevarat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti.

Eläkeyhtiössä työskentelee joukko tulevaisuuden asiantuntijoita. Vakuutusmatemaatikot tekevät ennusteita ja laskelmia eläkkeiden rahoituksesta jopa vuosikymmenten päähän. Sijoitusammattilaiset analysoivat ja ennakoivat markkinaliikkeitä, talouden ja toimialojen tulevaa kehitystä. Sijoitustoimintamme on pitkäjänteistä: eläkesijoittajan kvartaali on neljännesvuosisata.

Työkykyasiantuntijat puolestaan auttavat asiakasyrityksiämme tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään työkykyriskejä ja siten pidentämään tulevia työuria. Asiantuntijamme eläke- ja vakuutuspalveluissa neuvovat ja auttavat asiakkaitamme suunnittelemaan omaa tulevaisuuttaan.

Tulevaisuutta ei voi ennustaa – siksi se kiinnostaa

Myös Ilmarisen viestintää tehdään vahvasti tulevaisuuteen katsoen. Ajankohtainen huominen on Ilmarisen oma media, joka jakaa näkökulmia eläketurvaan, talouteen, työkykyyn ja työelämän tulevaisuuteen. Tarjoamme sivustollamme tietoa ja vinkkejä, miten voit suunnitella omaa tulevaisuuden toimeentuloasi ja miten työeläkettä karttuu eri elämän vaiheissa kuten opinnoista ja kesätöistä sekä perhevapaista. Eläkeikää lähestyvälle kerromme vinkkejä eläkkeelle jäämiseen ja jaamme tietoa eri eläkevaihdoista. Yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville tarjoamme käytännönläheisiä neuvoja eläkevakuuttamiseen, esimerkiksi aloittavan yrittäjän oppaassa.

Haluamme toimia paremman työelämän puolestapuhujana. Jaamme asiantuntijoiden ajatuksia ja parhaita käytäntöjä työkyvyn ylläpitämiseen ja työkyvyttömyyden ennaltaehkäisyyn. Voit esimerkiksi lukea siitä, miten mielenterveyttä voi edistää työpaikoilla. Esittelemme tuoretta tutkimustietoa ja jaamme hyviä käytäntöjä ammatilliseen kuntoutukseen.

Katsomme talouden ilmiöitä paitsi yksittäisen eläkkeensaajan näkökulmasta myös sijoittajan silmin. Ilmarisen tavoitteena on hiilineutraali sijoitussalkku vuoteen 2035 mennessä, ja seuraamme askelia sitä kohti. Välillä katseemme on vieläkin kauempana horisontissa, tulevissa sukupolvissa. Lue tästä, miten syntyvyys, sijoitustuotot ja työkyvyn kehitys vaikuttavat tulevaisuuden eläkkeiden rahoituksen.

Näitä teemoja käsittelemme monipuolisesti artikkelien, blogien, videoiden ja webinaarien muodossa. Tulevaisuutta ei voi ennustaa; se tarjoaa rajattomasti erilaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Kun tulevaisuus ja sen pohdinta kiinnostaa, tervetuloa mukaan Ajankohtaiseen huomiseen!

Liina Aulin
viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Ilmarinen

Lisää aiheesta

Blogit 14.1.2021

Markkinoilla riittää uskoa osakemarkkinan hyvään kehitykseen

”Osakkeet nousevat 10 – 15 prosenttia. Inflaatio nostaa päätään. Lyhyet korot pysyvät alhaalla ja pitkät korot hieman nousevat eli korkokäyrä jyrkentyy maltillisesti. Dollari heikkenee. Keskuspankit tekevät parhaansa, ettei mitään pahaa pääse tapahtumaan markkinoilla”. Näin voisi tiivistetysti kuvata markkinoilla vallitsevan yhteisymmärryksen käynnistyneelle vuodelle ja samalla säästää tuhansien markkinakatsaussivujen lukemisen.

Lue artikkeli

Blogit 12.1.2021

Kuka lohduttaisi Nyytiä?– Korona-ajan esimiehet ovat hajoamassa!

Tove Janssonin muumiaiheisen kirjan otsikko ”Kuka lohduttaisi Nyytiä?” on kysymys, jota olen pohtinut esimiesten kohdalla. Kohtaamisissa korona-aikana eri alojen esimiesten kanssa nousee heidän oma jaksamisensa tai pikemmin jaksamattomuutensa esiin lähes aina. Nyt on hyvä aika vetää yhteen vuonna 2020 kuulemiani asioita, etenkin kun korona-arki tuntuu jatkuvan vielä hyvän tovin.

Lue artikkeli

Blogit 11.1.2021

Vad har corona lärt oss om sjukfrånvaro?

Sjukdom är bara en av de många faktorer som påverkar sjukfrånvaron. Under coronatiden har rapporterats att antalet sjukledighetsdagar har minskat bland personalen. Vilka är de orsaker som kan ligga bakom denna förändring?

Lue artikkeli
Lisää ajankohtaisia artikkeleita