Blogit

Ajankohtainen huominen on täällä

Tulevaisuuden työ kiinnostaa suomalaisia, mutta ajatukset siitä jakautuvat, kertoo Ilmarisen tuore tutkimus. Lähes puolet meistä innostuu työn tulevaisuudesta, mutta sitä kohtaan tunnetaan myös pelkoa ja epävarmuutta. Joka neljäs varautuu siihen, että oma työ saattaa tulevaisuudessa kadota kokonaan. Ilmarisen uusi Ajankohtainen huominen -osio auttaa ennakoimaan tulevaisuuden työelämää ja jakaa näkökulmia eläketurvaan, talouteen, työkykyyn ja työelämän tulevaisuuteen.

Työeläke on tulevaisuuden toimeentuloa, joka rakennetaan tämän päivän työllä. Meistä varmasti jokainen on kiinnostunut omasta taloudestaan ja tulevaisuudestaan, kuten Ilmarisen tutkimus kertoo. Siksi myös eläkeasioista kannattaa kiinnostua! 

Meitä Ilmarisessa tulevaisuus innostaa kovasti. Eläkevakuuttaminen on tulevaisuusbisnestä. Kaikki työmme tähtää siihen, että asiakkaamme, niin nykyiset kuin tulevatkin eläkeläiset, saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Sinun huomisesi on meille ajankohtainen nyt.

Rakennamme parempaa työelämää

Työeläkejärjestelmä on kestävällä pohjalla vain niin kauan kuin Suomessa riittää työtä ja sen tekijöitä. Siksi me Ilmarisessa haluamme olla rakentamassa parempaa työelämää, joka ottaa kaikki mukaan ja jonka kyydissä pysytään. Meillä ei ole varaa menettää kymmeniätuhansia ihmisiä ennen aikaisesti työelämän ulkopuolelle työkyvyttömyyden vuoksi. Kannamme vastuuta tulevaisuudesta myös sijoittamalla yhteiset eläkevarat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti.

Eläkeyhtiössä työskentelee joukko tulevaisuuden asiantuntijoita. Vakuutusmatemaatikot tekevät ennusteita ja laskelmia eläkkeiden rahoituksesta jopa vuosikymmenten päähän. Sijoitusammattilaiset analysoivat ja ennakoivat markkinaliikkeitä, talouden ja toimialojen tulevaa kehitystä. Sijoitustoimintamme on pitkäjänteistä: eläkesijoittajan kvartaali on neljännesvuosisata.

Työkykyasiantuntijat puolestaan auttavat asiakasyrityksiämme tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään työkykyriskejä ja siten pidentämään tulevia työuria. Asiantuntijamme eläke- ja vakuutuspalveluissa neuvovat ja auttavat asiakkaitamme suunnittelemaan omaa tulevaisuuttaan.

Tulevaisuutta ei voi ennustaa – siksi se kiinnostaa

Myös Ilmarisen viestintää tehdään vahvasti tulevaisuuteen katsoen. Ajankohtainen huominen on Ilmarisen oma media, joka jakaa näkökulmia eläketurvaan, talouteen, työkykyyn ja työelämän tulevaisuuteen. Tarjoamme sivustollamme tietoa ja vinkkejä, miten voit suunnitella omaa tulevaisuuden toimeentuloasi ja miten työeläkettä karttuu eri elämän vaiheissa kuten opinnoista ja kesätöistä sekä perhevapaista. Eläkeikää lähestyvälle kerromme vinkkejä eläkkeelle jäämiseen ja jaamme tietoa eri eläkevaihdoista. Yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville tarjoamme käytännönläheisiä neuvoja eläkevakuuttamiseen, esimerkiksi aloittavan yrittäjän oppaassa.

Haluamme toimia paremman työelämän puolestapuhujana. Jaamme asiantuntijoiden ajatuksia ja parhaita käytäntöjä työkyvyn ylläpitämiseen ja työkyvyttömyyden ennaltaehkäisyyn. Voit esimerkiksi lukea siitä, miten mielenterveyttä voi edistää työpaikoilla. Esittelemme tuoretta tutkimustietoa ja jaamme hyviä käytäntöjä ammatilliseen kuntoutukseen.

Katsomme talouden ilmiöitä paitsi yksittäisen eläkkeensaajan näkökulmasta myös sijoittajan silmin. Ilmarisen tavoitteena on hiilineutraali sijoitussalkku vuoteen 2035 mennessä, ja seuraamme askelia sitä kohti. Välillä katseemme on vieläkin kauempana horisontissa, tulevissa sukupolvissa. Lue tästä, miten syntyvyys, sijoitustuotot ja työkyvyn kehitys vaikuttavat tulevaisuuden eläkkeiden rahoituksen.

Näitä teemoja käsittelemme monipuolisesti artikkelien, blogien, videoiden ja webinaarien muodossa. Tulevaisuutta ei voi ennustaa; se tarjoaa rajattomasti erilaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Kun tulevaisuus ja sen pohdinta kiinnostaa, tervetuloa mukaan Ajankohtaiseen huomiseen!

Liina Aulin
viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Ilmarinen

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 30.7.2021

Pakollinen ihmisoikeuksien huolellisuusvelvoite on hyvä uutinen – myös sijoittajille

Sijoittajia kiinnostavat sekä toimintaympäristön riskit sijoituskohteena oleviin yrityksiin että yritysten toiminnan vaikutukset ympäröivään yhteiskuntaan ja ympäristöön. Ihmisoikeudet ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Yritystoimintaan ja ihmisoikeuksiin liittyvää tietoa on saatavilla, mutta jatkossa tarvitaan yhä kokonaisvaltaisempaa tietoa sijoituspäätösten tueksi. EU:n valmisteilla oleva yritystoiminnan ja hankintaketjujen vastuullisuutta koskeva regulaatio edellyttää yrityksiä kiinnittämään yhä tarkemmin huomiota toimintansa ihmisoikeusvaikutuksiin mahdollistaen kattavamman tiedon myös sijoittajille.

Pakollinen ihmisoikeuksien huolellisuusvelvoite on hyvä uutinen – myös sijoittajille

Blogit 21.7.2021

Hei liikkuja – onko mittalaitteesi renki vai isäntä?

Monelle meistä kunto- ja terveysliikkujista kesä on kestävyysliikunnan kulta-aikaa. Löydämme liikkumisen iloa muun muassa luonnosta nautiskellen kävelylenkin lomassa, lenkkipolkuja pinkoen tai pyörän selässä kiitäen. Monet hurahtavat laskemaan omia kilometrejään ja tähtäävät täysillä kohti omia tavoitteitaan tai kisailevat esimerkiksi pyöräkilometreistä Kilometrikisassa. Ranteeseen puetaan tietenkin suoritusta mittaava älylaite. Eihän sitä muuten tiedä liikkuneensa.

Hei liikkuja – onko mittalaitteesi renki vai isäntä?

Blogit 24.6.2021

Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajatkin

Yrittäjien luottamus eläkejärjestelmään on vaatimaton Suomen Yrittäjien tuoreen tutkimuksen perusteella, alivakuuttaminen on yleistä ja valtion rahoitus on kasvussa. Vuoroin arvostellaan yrittäjiä ja eläkevakuuttajia alivakuuttamisesta. Mistä tässä on oikein kyse?

Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajatkin
Lisää ajankohtaisia artikkeleita