Artikkelit

Kuukauden asiantuntija: Eija Savolainen

Huolehdimme Ilmarisessa yli miljoonan suomalaisen eläketurvasta. Olemme kohta 60 vuotta rakentaneet yhdessä asiakkaidemme kanssa parempaa työelämää ja edistäneet työkykyä. Mutta ketkä tätä työtä tekevät? Lue, mitä kuukauden asiantuntijamme Eija Savolainen kertoo työstään.

Kuka olet ja mitä teet Ilmarisessa?

Olen Eija Savolainen ja olen TyEL-vakuutuspäällikkö eläkevakuuttamisen prosessissa vakuutustekniikan tiimissä. Teen työtä kehittämisen, asiakasviestinnän, palveluiden automatisoinnin sekä Ilmari-botin kehittämisen parissa. Lisäksi pidän asiakkaille ja tilitoimistoille TyEL-vakuuttamisen koulutuksia.

Miten ja koska olet päätynyt töihin Ilmariseen?

Tulin Ilmariseen vuoden 2018 alussa Etera-fuusion myötä. Sitä ennen olin jo noin puolen vuoden ajan eri työryhmissä suunnittelemassa yhtenäistä Ilmarista ja esittelemässä järjestelmiä. Takana minulla on 25 vuotta eläkevakuuttamisen kokemusta.

Minkälaisia työtehtäviä olet urallasi tehnyt?

Työurani olen aloittanut taloushallinnon parissa rakentamisen ja kaupan aloilla sekä talouspäällikkönä hotelli- ja ravintola-alalla. Asiakkaittemme päivittäinen puurtaminen palkka-asioissa on minulle siis tuttua ja olen voinut hyödyntää tätä osaamista työssäni. Eteraan tulin itseohjautuvan vakuutuspalvelun pilottitiimin vetäjäksi ja siitä siirryin kehitystehtäviin, asiakasrajapintaan ja lopulta TyEL-tuotepäälliköksi. Eterassa pidin myös paljon koulutuksia eläkevakuuttamisesta asiakkaillemme.

Asiakkailta saatu palaute lämmittää

Mikä on parasta työssäsi?

Työn monipuolisuus, vaihtelevat työtehtävät ja työskentely eri tiimien kanssa. Työni on aika itsenäistä ja haasteita siihen voi tuoda äkkiä muuttuva ympäristö, kuten viime keväänä pandemian alkaessa huomattiin. Parasta on myös asiakkailta saatu palaute esimerkiksi onnistuneesta koronaviestinnästämme.

Miten pidät huolta osaamisestasi ja ammattitaidostasi?

Olen ollut aina kiinnostunut tietotekniikasta sekä kehityksen suunnista ja olen kokeilunhaluisena kokeillut uusia työtapoja ja menetelmiä. Yleensä olen eturintamassa ottamassa käyttöön ohjelmistojen uusia ominaisuuksia tai uusia työkaluja. Olen itseoppimalla, lyhyillä intensiivikursseilla ja koulutuksella pitänyt ammattitaitoani yllä. 

Mitä työyhteisö ja työkaverit merkitsevät sinulle?

Työkaverit antavat uusia näkökulmia ja auttavat onnistumaan työssä. Yksin tätä työtä ei voisi tehdä, joten yhteistyöllä ja positiivisella asenteella asiat sujuvat.

Paremman työelämän salaisuus on työn imu

Miten korona on vaikuttanut työhösi ja tapaasi työskennellä?

Korona-aikana olen tehnyt paljon etätyötä. Se ei ole vaikuttanut minuun kovinkaan paljon, muutoin kuin työkavereiden kasvokkainen tapaaminen on jäänyt vähäiselle ja spontaaneja keskusteluja ei juuri synny. Työkavereiden kasvokkain tapaamista kaipaankin koronaa edeltävältä ajalta. Olen kuitekin pystynyt keskittymään kotitoimistossa hyvin, ehkä jopa paremmin kuin toimistolla. :)

Mikä on mielestäsi paremman työelämän salaisuus?

Työn imu. Niin, että jokainen nauttii omasta työstään ja työn saavutuksista. Työ ja vapaa-aika on tasapainossa, ja esimieheltä saa hyvää ohjausta sekä kannustutusta työssä onnistumiseen.

Miten pidät huolta hyvinvoinnistasi?

Mottoni on ollut pitkään "vierivä kivi ei sammaloidu". Kuntosali ja ryhmäliikuntatunnit olivat minun juttuni ennen koronaa. Nyt liikunta on jäänyt luonnossa liikkumiseen ja lenkkeilyyn. Hyvä ruoka, hyvä seura sekä iloinen mieli, sillä pötkii jo pitkälle.

Jos työsi olisi rakennus, mikä rakennus se olisi ja miksi?

Työni on niin kuin trendikäs hotelli, jonka tehtävänä on vastata asiakkaiden tarpeisiin ja tarjota asiakkaille uusia palveluita - jopa kokeilunhaluisesti. Asiakkaan on helppo saada palveluita eri kanavissa. Samoin kuin isossa hotellissa on työssäni useita osa-alueita, joiden saumaton yhteistyö yhdessä muiden työntekijöiden työpanoksen kanssa muodostaa kokonaisuuden, joka toimii.

Lisätietoja

 

Lisää aiheesta

Artikkelit 28.4.2025

Neuromoninaisuuden huomioiminen lisää hyvinvointia ja tuottavuutta

Neuromoninaisuus kuvaa ihmisten erilaisia kognitiivisia toimintatapoja. Koko väestömme sijoittuu neurodiversiteetin spektrille, jossa noin 70–80 prosenttia on neurotyypillisiä ja noin 20 prosenttia kuuluu neuroepätyypilliseen vähemmistöön. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi ADHD- ja autismikirjon henkilöt, dyslektikot ja muut erityispiirteitä omaavat yksilöt. Neuromoninaisuudella on oma vaikutuksensa myös työntekoomme, ja siihen miten osaamme toimia erilaisten ihmisten kanssa.

Neuromoninaisuuden huomioiminen lisää hyvinvointia ja tuottavuutta

Artikkelit 9.4.2025

Mikä ihmeen vakuutuspalkka?

Vakuutuspalkka tarkoittaa palkkaa, joka määritellään ulkomailla työskentelevälle työntekijälle. Se takaa, että työntekijä saa Suomen tasoa vastaavan työeläkkeen, vaikka työskentelisi maailman toisella puolella.

Mikä ihmeen vakuutuspalkka?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita