Artikkelit

Nyt kannattaa siirtyä verkkoon, eläkeasioittesi osoite on OmaEläke-palvelu

Saat eläkepäätöksen nopeammin, kun teet eläkehakemuksen sähköisesti. Voit siirtyä sähköiseen asiointiin helposti antamalla siihen suostumuksen verkossa. Kun hoidat kaikki eläkeasiasi OmaEläke-palvelussa, löydät niihin liittyvät päätökset sekä asiakirjat helposti ja turvallisesti aina ajantasaisina yhdestä paikasta. Verkkoasiointi säästää myös ympäristöä.

Tärkeimmät asiakirjat kuten työeläkeotteesi sekä päätökset koskien eläke- ja kuntoutusasioitasi löytyvät OmaEläke-palvelusta. Saat tekstiviestillä ilmoituksen, kun sinulle on saapunut uutta luettavaa. Varmista siis, että ilmoittamasi yhteystiedot ovat voimassa. Verkosta löytyviä asiakirjoja ei lähetetä postitse.

OmaEläke-palvelusta voit tarkastella muun muassa kertyvää eläkettä työeläkeotteeltasi ja eläkkeelle jäätyäsi oman eläkkeesi maksutietoja. Kaikki tärkeät asiakirjat säilyvät ja pysyvät tallessa OmaEläkkeessä.

Huomaathan, että saat sähköisesti omat asiakirjasi, mutta huoltajana et näe esimerkiksi lapselle osoitettua perhe-eläkepäätöstä verkosta.

Kehitämme verkkopalveluamme koko ajan, ja on mahdollista, että saat vielä osan postistamme paperilla.

Paperinen työeläkeote aiempaa suppeampi, verkossa koko työhistoria

Paperisen työeläkeotteen sisältämiin tietoihin tuli kuluvana vuonna voimaan muutos. Joka kolmas vuosi lähettämältämme paperiselta työeläkeotteelta näet eläkettä kerryttäneet ansiosi vain kuluvan ja viimeisen kuuden vuoden ajalta. Verkosta voit koska vain tarkistaa kertymän koko työhistoriasi ajalta.

Lisäksi verkon työeläkeotteessa on se etu, että se päivittyy kuukausittain.

Verkkopalvelussa voit samalla laskea laskuria hyödyntäen arvion tulevan eläkkeesi suuruudesta.

Pääset kirjautumaan OmaEläkkeeseen verkkopankkitunuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Yhä useampi seuraa työeläkettään verkossa

Viime vuonna Ilmarisen asiakkaat katsoivat työeläkeotettaan verkossa 308 000 kertaa, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin pari vuotta aikaisemmin.

Eniten verkossa eläkekertymäänsä kävivät tarkastelemassa 50-59-vuotiaat.

Lue lisää työeläkeotteesta

Lisää aiheesta

Artikkelit 25.7.2024

Työnantaja, opasta nuorta työelämän perusasioissa

Uusi työntekijä, kuten esimerkiksi ensimmäistä kesäänsä työssä viettävä nuori, pääsee parhaiten sisään työelämään, kun perehdytät hänet huolellisesti työtehtäviinsä. Yhtä lailla häntä kannattaa opastaa myös työelämää koskevissa perusasioissa.

Työnantaja, opasta nuorta työelämän perusasioissa

Artikkelit 23.7.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Artikkelit 11.7.2024

Milloin ja miten työtön pääsee eläkkeelle?

Oletko jo lähellä eläkeikääsi, mutta sait ikävän uutisen työsuhteesi päättymisestä, tai oletko ollut jo pidempään työttömänä? Kasasimme tietopaketin siitä, miten katkot työuralla tai työuran päättyminen odotettua aiemmin vaikuttavat eläkkeeseesi. Työttömänä voit jäädä eläkkeelle samoilla ehdoilla kuin työntekijänä eli kun eläkeikäsi tulee täyteen.

Milloin ja miten työtön pääsee eläkkeelle?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita