Artikkelit

Nyt kannattaa siirtyä verkkoon, eläkeasioittesi osoite on OmaEläke-palvelu

Saat eläkepäätöksen nopeammin, kun teet eläkehakemuksen sähköisesti. Voit siirtyä sähköiseen asiointiin helposti antamalla siihen suostumuksen verkossa. Kun hoidat kaikki eläkeasiasi OmaEläke-palvelussa, löydät niihin liittyvät päätökset sekä asiakirjat helposti ja turvallisesti aina ajantasaisina yhdestä paikasta. Verkkoasiointi säästää myös ympäristöä.

Tärkeimmät asiakirjat kuten työeläkeotteesi sekä päätökset koskien eläke- ja kuntoutusasioitasi löytyvät OmaEläke-palvelusta. Saat tekstiviestillä ilmoituksen, kun sinulle on saapunut uutta luettavaa. Varmista siis, että ilmoittamasi yhteystiedot ovat voimassa. Verkosta löytyviä asiakirjoja ei lähetetä postitse.

OmaEläke-palvelusta voit tarkastella muun muassa kertyvää eläkettä työeläkeotteeltasi ja eläkkeelle jäätyäsi oman eläkkeesi maksutietoja. Kaikki tärkeät asiakirjat säilyvät ja pysyvät tallessa OmaEläkkeessä.

Huomaathan, että saat sähköisesti omat asiakirjasi, mutta huoltajana et näe esimerkiksi lapselle osoitettua perhe-eläkepäätöstä verkosta.

Kehitämme verkkopalveluamme koko ajan, ja on mahdollista, että saat vielä osan postistamme paperilla.

Paperinen työeläkeote aiempaa suppeampi, verkossa koko työhistoria

Paperisen työeläkeotteen sisältämiin tietoihin tuli kuluvana vuonna voimaan muutos. Joka kolmas vuosi lähettämältämme paperiselta työeläkeotteelta näet eläkettä kerryttäneet ansiosi vain kuluvan ja viimeisen kuuden vuoden ajalta. Verkosta voit koska vain tarkistaa kertymän koko työhistoriasi ajalta.

Lisäksi verkon työeläkeotteessa on se etu, että se päivittyy kuukausittain.

Verkkopalvelussa voit samalla laskea laskuria hyödyntäen arvion tulevan eläkkeesi suuruudesta.

Pääset kirjautumaan OmaEläkkeeseen verkkopankkitunuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Yhä useampi seuraa työeläkettään verkossa

Viime vuonna Ilmarisen asiakkaat katsoivat työeläkeotettaan verkossa 308 000 kertaa, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin pari vuotta aikaisemmin.

Eniten verkossa eläkekertymäänsä kävivät tarkastelemassa 50-59-vuotiaat.

Lue lisää työeläkeotteesta

Lisää aiheesta

Artikkelit 4.6.2024

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Oletko palkkaamassa ulkomaalaisen työntekijän Suomeen tai lähettämässä työntekijäsi Suomesta töihin ulkomaille? Työnantajana sinun on huolehdittava työntekijöittesi työeläkevakuuttamisesta riippumatta siitä, missä maassa he työskentelevät tai kauanko työsuhde kestää.

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Artikkelit 3.6.2024

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Se tarkoittaa myös keskusteluilmapiiriä, jossa eriäviä mielipiteitä osataan käsitellä rakentavasti ja henkilökohtaisuuksiin menemättä. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Artikkelit 29.5.2024

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä

Kiertotalouden periaate on selkeä ja hyödyt kiistattomat, mutta usealla toimialalla sen toteuttaminen on jäänyt vähäiseksi. Rakennusalakaan ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan kiertotaloutta hyödyntävistä toimialoista. Helsingistä löytyy kuitenkin työmaa, jossa kierrätyksen toteuttaminen on herättänyt jopa kansainvälistä huomiota.

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä
Lisää ajankohtaisia artikkeleita