Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi
Työn tekemisen pitäisi olla yksinkertaisesti ihmiselle hyväksi eikä pahaksi. Mutta näinhän ei liian usein ole. Millä arkisilla keinoilla voimme vahvistaa mielenterveyttä työpaikoilla?
Ilmarinen on liittynyt mukaan Mielenturvaa-verkostoon. Verkosto on yritysten, järjestöjen ja erilaisten työpaikkojen yhteisponnistus, jossa kulttuurin muuttamisen lisäksi tehdään konkreettisia tekoja mielenterveyshaasteen selättämiseksi työelämässä.
– Mielenturvaa-verkoston tavoitteena on tehdä mielenterveyden vahvistamisesta osa jokapäiväistä arkea työpaikoilla. Haluamme edistää mielenterveyden huomioimista ja siitä puhumista sekä saada aikaan konkreettisia tekoja, jotka estävät mielenterveyshaasteiden syntymistä. Mielenterveyden haasteet ovat suuri inhimillinen ja yhteiskunnallinen ongelma, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.
– Mielenterveyteen liittyvät aiheet tulevat olemaan Ilmarisessakin entistä vahvemmin esillä. Mutta haluamme edistää mielen turvaan liittyviä asioita myös omaa työyhteisöä laajemmin. Olemme työkykyyn liittyvissä aiheissa vahvasti asiakkaidemme tukena.
Parin minuutin video antaa rakennuspalikoita parempaan työelämään
Henkilöstöjohtaja Sami Ärilä ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto keskustelevat videolla siitä, miksi näemme tärkeäksi olla mukana Mielenturvaa-verkostossa. Kuten Simo toteaa, työn pitäisi olla lähtökohtaisesti ihmiselle hyvästä. Mutta ainakin muutama rakennuspalikka tavoitteeseen pääsemiseksi tarvitaan.
– Ollaan aika perusasioiden ääressä, ja kuitenkin niissä riittää tekemistä ihan kaikilla. Laittamalla nämä asiat kuntoon työpaikoilla voidaan jo aika pitkälle varmistaa, että työ on ihan kaikille hyvästä, Simo Levanto kannustaa.
Mistä parempi työelämä sitten muodostuu? Oleellisia ovat sujuva työskentely, kehittymismahdollisuudet sekä esihenkilön ja työyhteisön tuki. Lisäksi tarvitaan luottamuksellinen ja avoin keskusteluyhteys, mahdollisuus oppia ja soveltaa stressinhallintaa ja vielä lopuksi riittävä hallinnan tunne.
Näistä on hyvä aloittaa tai hioa ne entistä parempaan malliin.
Heitämme haasteen
Haastamme Ilmarisessa kaikki työnantajat, työntekijät ja yrittäjät mukaan edistämään sitä, että työ olisi meille jokaiselle hyvästä!
Lue lisää
- Edistä mielenterveyttä työpaikalla
- Mistä tietää, että työkaveri on avun tarpeessa?
- Tuliko loma tarpeeseen?
- TyökykyAreena | Rakenna kanssamme huomisen työkykyä
- Eihän työpaikallasi jää mielenterveys näkymättömäksi? (mielenturvaa.fi)
Twitterissä: #mielenturvaa #parempaatyöelämää
Lisää aiheesta
Canonilla arvostetaan konkareita – jatkuva oppiminen pitää työkykyä yllä
Canon on Japanissa vuonna 1937 perustettu globaali teknologiayritys. Suomessa Canon on toiminut 1980-luvun alusta lähtien. Lähes yhtä kauan yhtiössä työskennellyt Harry Heinonen on pysynyt mukana alan kehityksessä jatkuvan koulutuksen avulla. Canonilla suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tukeekin työssä jatkamista. Hyvä työ näkyy myös yrityksen maksuluokassa.
Eläkeaikeet osaksi kahvipöytäkeskusteluja – näin se tehtiin BRP:llä
Eläkeikää lähestyviä on työpaikalla paljon, mutta eläkeaikeista keskustellaan vähän. Kuulostaako tutulta? Lue, miten eläköityminen saatiin BRP:llä osaksi arjen keskusteluja ja miten heillä tuetaan pitkiä työuria.
Vaikutamme yhdessä muiden sijoittajien kanssa
Aktiivisena omistajana vaikutamme sijoituskohteisiimme paitsi itsenäisesti, myös yhdessä muiden sijoittajien kanssa tai osana laajempaa sijoittajaryhmää.