Artikkelit

Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi

Työn tekemisen pitäisi olla yksinkertaisesti ihmiselle hyväksi eikä pahaksi. Mutta näinhän ei liian usein ole. Millä arkisilla keinoilla voimme vahvistaa mielenterveyttä työpaikoilla?

Ilmarinen on liittynyt mukaan Mielenturvaa-verkostoon. Verkosto on yritysten, järjestöjen ja erilaisten työpaikkojen yhteisponnistus, jossa kulttuurin muuttamisen lisäksi tehdään konkreettisia tekoja mielenterveyshaasteen selättämiseksi työelämässä.  

– Mielenturvaa-verkoston tavoitteena on tehdä mielenterveyden vahvistamisesta osa jokapäiväistä arkea työpaikoilla. Haluamme edistää mielenterveyden huomioimista ja siitä puhumista sekä saada aikaan konkreettisia tekoja, jotka estävät mielenterveyshaasteiden syntymistä. Mielenterveyden haasteet ovat suuri inhimillinen ja yhteiskunnallinen ongelma, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä. 

– Mielenterveyteen liittyvät aiheet tulevat olemaan Ilmarisessakin entistä vahvemmin esillä. Mutta haluamme edistää mielen turvaan liittyviä asioita myös omaa työyhteisöä laajemmin. Olemme työkykyyn liittyvissä aiheissa vahvasti asiakkaidemme tukena.  

Parin minuutin video antaa rakennuspalikoita parempaan työelämään 

Henkilöstöjohtaja Sami Ärilä ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto keskustelevat videolla siitä, miksi näemme tärkeäksi olla mukana Mielenturvaa-verkostossa. Kuten Simo toteaa, työn pitäisi olla lähtökohtaisesti ihmiselle hyvästä. Mutta ainakin muutama rakennuspalikka tavoitteeseen pääsemiseksi tarvitaan.  

– Ollaan aika perusasioiden ääressä, ja kuitenkin niissä riittää tekemistä ihan kaikilla. Laittamalla nämä asiat kuntoon työpaikoilla voidaan jo aika pitkälle varmistaa, että työ on ihan kaikille hyvästä, Simo Levanto kannustaa.  

Mistä parempi työelämä sitten muodostuu? Oleellisia ovat sujuva työskentely, kehittymismahdollisuudet sekä esihenkilön ja työyhteisön tuki. Lisäksi tarvitaan luottamuksellinen ja avoin keskusteluyhteys, mahdollisuus oppia ja soveltaa stressinhallintaa ja vielä lopuksi riittävä hallinnan tunne.  

Näistä on hyvä aloittaa tai hioa ne entistä parempaan malliin. 

Heitämme haasteen 

Haastamme Ilmarisessa kaikki työnantajat, työntekijät ja yrittäjät mukaan edistämään sitä, että työ olisi meille jokaiselle hyvästä!

Lue lisää  

Twitterissä: #mielenturvaa #parempaatyöelämää 

Lisää aiheesta

Artikkelit 4.6.2024

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Oletko palkkaamassa ulkomaalaisen työntekijän Suomeen tai lähettämässä työntekijäsi Suomesta töihin ulkomaille? Työnantajana sinun on huolehdittava työntekijöittesi työeläkevakuuttamisesta riippumatta siitä, missä maassa he työskentelevät tai kauanko työsuhde kestää.

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Artikkelit 3.6.2024

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Se tarkoittaa myös keskusteluilmapiiriä, jossa eriäviä mielipiteitä osataan käsitellä rakentavasti ja henkilökohtaisuuksiin menemättä. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Artikkelit 29.5.2024

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä

Kiertotalouden periaate on selkeä ja hyödyt kiistattomat, mutta usealla toimialalla sen toteuttaminen on jäänyt vähäiseksi. Rakennusalakaan ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan kiertotaloutta hyödyntävistä toimialoista. Helsingistä löytyy kuitenkin työmaa, jossa kierrätyksen toteuttaminen on herättänyt jopa kansainvälistä huomiota.

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä
Lisää ajankohtaisia artikkeleita