Artikkelit

Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi

Työn tekemisen pitäisi olla yksinkertaisesti ihmiselle hyväksi eikä pahaksi. Mutta näinhän ei liian usein ole. Millä arkisilla keinoilla voimme vahvistaa mielenterveyttä työpaikoilla?

Ilmarinen on liittynyt mukaan Mielenturvaa-verkostoon. Verkosto on yritysten, järjestöjen ja erilaisten työpaikkojen yhteisponnistus, jossa kulttuurin muuttamisen lisäksi tehdään konkreettisia tekoja mielenterveyshaasteen selättämiseksi työelämässä.  

– Mielenturvaa-verkoston tavoitteena on tehdä mielenterveyden vahvistamisesta osa jokapäiväistä arkea työpaikoilla. Haluamme edistää mielenterveyden huomioimista ja siitä puhumista sekä saada aikaan konkreettisia tekoja, jotka estävät mielenterveyshaasteiden syntymistä. Mielenterveyden haasteet ovat suuri inhimillinen ja yhteiskunnallinen ongelma, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä. 

– Mielenterveyteen liittyvät aiheet tulevat olemaan Ilmarisessakin entistä vahvemmin esillä. Mutta haluamme edistää mielen turvaan liittyviä asioita myös omaa työyhteisöä laajemmin. Olemme työkykyyn liittyvissä aiheissa vahvasti asiakkaidemme tukena.  

Parin minuutin video antaa rakennuspalikoita parempaan työelämään 

Henkilöstöjohtaja Sami Ärilä ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto keskustelevat videolla siitä, miksi näemme tärkeäksi olla mukana Mielenturvaa-verkostossa. Kuten Simo toteaa, työn pitäisi olla lähtökohtaisesti ihmiselle hyvästä. Mutta ainakin muutama rakennuspalikka tavoitteeseen pääsemiseksi tarvitaan.  

– Ollaan aika perusasioiden ääressä, ja kuitenkin niissä riittää tekemistä ihan kaikilla. Laittamalla nämä asiat kuntoon työpaikoilla voidaan jo aika pitkälle varmistaa, että työ on ihan kaikille hyvästä, Simo Levanto kannustaa.  

Mistä parempi työelämä sitten muodostuu? Oleellisia ovat sujuva työskentely, kehittymismahdollisuudet sekä esihenkilön ja työyhteisön tuki. Lisäksi tarvitaan luottamuksellinen ja avoin keskusteluyhteys, mahdollisuus oppia ja soveltaa stressinhallintaa ja vielä lopuksi riittävä hallinnan tunne.  

Näistä on hyvä aloittaa tai hioa ne entistä parempaan malliin. 

Heitämme haasteen 

Haastamme Ilmarisessa kaikki työnantajat, työntekijät ja yrittäjät mukaan edistämään sitä, että työ olisi meille jokaiselle hyvästä!

Lue lisää  

Twitterissä: #mielenturvaa #parempaatyöelämää 

Lisää aiheesta

Artikkelit 28.9.2023

Näin turvaat oman ja yrityksen tulevaisuuden omistajanvaihdoksella

Monelle yrittäjälle omistajanvaihdos tapahtuu kerran elämässä. Siksi sen suunniteluun ja toteuttamiseen kannattaa käyttää aikaa ja tarjolla olevaa apua. Yhtä tärkeää kuin on paketoida yritys uudelle omistajalle, on kiinnittää huomiota luopuvan yrittäjän henkiseen hyvinvointiin.

Näin turvaat oman ja yrityksen tulevaisuuden omistajanvaihdoksella

Artikkelit 27.9.2023

Yrittäjä, näin YEL-vakuutus vaikuttaa sosiaaliturvaasi

Oletko yrittäjä? Haluatko tuntea oman sosiaaliturvasi paremmin? Olet luultavasti kuullut, että yrittäjän sosiaaliturvan perusta on YEL-työtulo – mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Lue alta, miten YEL vaikuttaa sinun perusturvaasi.

Yrittäjä, näin YEL-vakuutus vaikuttaa sosiaaliturvaasi

Artikkelit 5.9.2023

Paratanssiurheilu avasi ovet työelämään ja yrittäjyyteen

Miten osa-aikainen yrittäjä, kahden nuoren aikuisen äiti, kahden lapsenlapsen mummu ja kirjailija päätyi paratanssin maajoukkueesen? Olen saavuttanut kaikki nämä asiat elämässäni vaikeasta liikuntarajoitteisuudestani huolimatta. Ja uskallan olla siitä hemmetin ylpeä - monelta se ei onnistuisi, vaikka kävelisi ihan omin jaloin.

Paratanssiurheilu avasi ovet työelämään ja yrittäjyyteen
Lisää ajankohtaisia artikkeleita