Artikkelit

Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi

Työn tekemisen pitäisi olla yksinkertaisesti ihmiselle hyväksi eikä pahaksi. Mutta näinhän ei liian usein ole. Millä arkisilla keinoilla voimme vahvistaa mielenterveyttä työpaikoilla?

Ilmarinen on liittynyt mukaan Mielenturvaa-verkostoon. Verkosto on yritysten, järjestöjen ja erilaisten työpaikkojen yhteisponnistus, jossa kulttuurin muuttamisen lisäksi tehdään konkreettisia tekoja mielenterveyshaasteen selättämiseksi työelämässä.  

– Mielenturvaa-verkoston tavoitteena on tehdä mielenterveyden vahvistamisesta osa jokapäiväistä arkea työpaikoilla. Haluamme edistää mielenterveyden huomioimista ja siitä puhumista sekä saada aikaan konkreettisia tekoja, jotka estävät mielenterveyshaasteiden syntymistä. Mielenterveyden haasteet ovat suuri inhimillinen ja yhteiskunnallinen ongelma, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä. 

– Mielenterveyteen liittyvät aiheet tulevat olemaan Ilmarisessakin entistä vahvemmin esillä. Mutta haluamme edistää mielen turvaan liittyviä asioita myös omaa työyhteisöä laajemmin. Olemme työkykyyn liittyvissä aiheissa vahvasti asiakkaidemme tukena.  

Parin minuutin video antaa rakennuspalikoita parempaan työelämään 

Henkilöstöjohtaja Sami Ärilä ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto keskustelevat videolla siitä, miksi näemme tärkeäksi olla mukana Mielenturvaa-verkostossa. Kuten Simo toteaa, työn pitäisi olla lähtökohtaisesti ihmiselle hyvästä. Mutta ainakin muutama rakennuspalikka tavoitteeseen pääsemiseksi tarvitaan.  

– Ollaan aika perusasioiden ääressä, ja kuitenkin niissä riittää tekemistä ihan kaikilla. Laittamalla nämä asiat kuntoon työpaikoilla voidaan jo aika pitkälle varmistaa, että työ on ihan kaikille hyvästä, Simo Levanto kannustaa.  

Mistä parempi työelämä sitten muodostuu? Oleellisia ovat sujuva työskentely, kehittymismahdollisuudet sekä esihenkilön ja työyhteisön tuki. Lisäksi tarvitaan luottamuksellinen ja avoin keskusteluyhteys, mahdollisuus oppia ja soveltaa stressinhallintaa ja vielä lopuksi riittävä hallinnan tunne.  

Näistä on hyvä aloittaa tai hioa ne entistä parempaan malliin. 

Heitämme haasteen 

Haastamme Ilmarisessa kaikki työnantajat, työntekijät ja yrittäjät mukaan edistämään sitä, että työ olisi meille jokaiselle hyvästä!

Lue lisää  

Twitterissä: #mielenturvaa #parempaatyöelämää 

Lisää aiheesta

Artikkelit 29.5.2023

Miten ottaa eläke puheeksi?

Omannäköinen eläkeaika -tietoiskuissamme on yhtenä aiheena tänä vuonna ollut, miten työnantajat ja esihenkilöt voisivat nostaa eläkkeelle siirtymisen osaksi keskusteluita mahdollisimman fiksusti.

Miten ottaa eläke puheeksi?

Artikkelit 17.5.2023

Lapsuuden innostava liikuntaharrastus voi kantaa pitkälle – HJK:n Miika Takkulan ja Matti Peltolan yhteinen taival alkoi iltapäiväkerhosta

Reilu kymmenen vuotta sitten HJK:n nykyinen urheilujohtaja Miika Takkula innosti lapsia liikkumaan seuran omassa iltapäiväkerhossa. Yksi lapsista oli HJK:n nykyinen tähtipelaaja Matti Peltola. Nuorena opitulla liikunnallisella elämäntavalla voi olla kauaskantoisia vaikutuksia.

Lapsuuden innostava liikuntaharrastus voi kantaa pitkälle – HJK:n Miika Takkulan ja Matti Peltolan yhteinen taival alkoi iltapäiväkerhosta
Lisää ajankohtaisia artikkeleita