Artikkelit

Ympäristösertifiointi auttaa vuokralaista valitsemaan itselleen sopivan toimitilan

Kun rakennuttaja lupaa, että rakennus kestää sata vuotta, mitä lupauksen lunastaminen vaatii käytännössä? Miten varmistetaan, että rakennus on vielä sadan vuoden päästä sopiva toimistoksi tai asuinnoiksi. Tai miten varmistetaan, että rakennuksen energiatehokkuus ja ympäristöjalanjälki pysyvät kehityksessä mukana? Kuuntele lisää Ilmarisen ensimmäisestä podcastista.

– On vastuullista rakentaa pitkäikäisiä rakennuksia, joissa otetaan huomioon muunnettavuus. Se on osa kestävää kehitystä, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen.

Suomen suurimpiin kiinteistösijoittajiin kuuluva Ilmarinen on luvannut, että sen rakennuttamat rakennukset kestävät vähintään sata vuotta. Tätä tavoitetta palvelevat muun muassa rakennusten ympäristösertifioinnit ja niiden antama tuki rakennusten suunnitteluun.

– Olemme laatineet suunnitteluohjeet perusparannuskohteisiin ja uudiskohteisiin. Niissä on otettu kantaa kestovaatimuksiin, jotka viedään suunnitteluryhmälle. Nyt markkinoilla on alle viidenkymmenen vuoden elinkaarella olevia rakennuksia. Pidempi kestävyystavoite tarkoittaa, että huomioimme vaatimuksen jokaisessa runkorakentamisen ja julkisivun osassa. Totta kai julkisivuihin tulee huollollisia toimenpiteitä. Se lähtee meidän DNA:sta, se lähtee meidän arvoista ja tavasta toimia. Silloin asiat tulevat hoidettua, Nurminen kertoo.

Kuuntele Nurmisen haastattelu kokonaisuudessaan Ilmarisen ensimmäisestä podcastista.

Ohjelman juontaa Ilmarisen yritysvastuupäällikkö Joona Raudaskoski.

Katso ilmarisen vapaat toimitilat

Lue myös:

Lisää aiheesta

Artikkelit 25.7.2024

Työnantaja, opasta nuorta työelämän perusasioissa

Uusi työntekijä, kuten esimerkiksi ensimmäistä kesäänsä työssä viettävä nuori, pääsee parhaiten sisään työelämään, kun perehdytät hänet huolellisesti työtehtäviinsä. Yhtä lailla häntä kannattaa opastaa myös työelämää koskevissa perusasioissa.

Työnantaja, opasta nuorta työelämän perusasioissa

Artikkelit 23.7.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Artikkelit 11.7.2024

Milloin ja miten työtön pääsee eläkkeelle?

Oletko jo lähellä eläkeikääsi, mutta sait ikävän uutisen työsuhteesi päättymisestä, tai oletko ollut jo pidempään työttömänä? Kasasimme tietopaketin siitä, miten katkot työuralla tai työuran päättyminen odotettua aiemmin vaikuttavat eläkkeeseesi. Työttömänä voit jäädä eläkkeelle samoilla ehdoilla kuin työntekijänä eli kun eläkeikäsi tulee täyteen.

Milloin ja miten työtön pääsee eläkkeelle?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita