
Ympäristösertifiointi auttaa vuokralaista valitsemaan itselleen sopivan toimitilan
Kun rakennuttaja lupaa, että rakennus kestää sata vuotta, mitä lupauksen lunastaminen vaatii käytännössä? Miten varmistetaan, että rakennus on vielä sadan vuoden päästä sopiva toimistoksi tai asuinnoiksi. Tai miten varmistetaan, että rakennuksen energiatehokkuus ja ympäristöjalanjälki pysyvät kehityksessä mukana? Kuuntele lisää Ilmarisen ensimmäisestä podcastista.
– On vastuullista rakentaa pitkäikäisiä rakennuksia, joissa otetaan huomioon muunnettavuus. Se on osa kestävää kehitystä, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen.
Suomen suurimpiin kiinteistösijoittajiin kuuluva Ilmarinen on luvannut, että sen rakennuttamat rakennukset kestävät vähintään sata vuotta. Tätä tavoitetta palvelevat muun muassa rakennusten ympäristösertifioinnit ja niiden antama tuki rakennusten suunnitteluun.
– Olemme laatineet suunnitteluohjeet perusparannuskohteisiin ja uudiskohteisiin. Niissä on otettu kantaa kestovaatimuksiin, jotka viedään suunnitteluryhmälle. Nyt markkinoilla on alle viidenkymmenen vuoden elinkaarella olevia rakennuksia. Pidempi kestävyystavoite tarkoittaa, että huomioimme vaatimuksen jokaisessa runkorakentamisen ja julkisivun osassa. Totta kai julkisivuihin tulee huollollisia toimenpiteitä. Se lähtee meidän DNA:sta, se lähtee meidän arvoista ja tavasta toimia. Silloin asiat tulevat hoidettua, Nurminen kertoo.
Kuuntele Nurmisen haastattelu kokonaisuudessaan Ilmarisen ensimmäisestä podcastista.
Ohjelman juontaa Ilmarisen yritysvastuupäällikkö Joona Raudaskoski.
Katso ilmarisen vapaat toimitilat
Lue myös:
Lisää aiheesta

Miten ottaa eläke puheeksi?
Omannäköinen eläkeaika -tietoiskuissamme on yhtenä aiheena tänä vuonna ollut, miten työnantajat ja esihenkilöt voisivat nostaa eläkkeelle siirtymisen osaksi keskusteluita mahdollisimman fiksusti.

Eläkeikää lähestyvä yrittäjä, tiedätkö vaihtoehdoistasi?
Yrittäjänä jäät eläkkeelle samaan tapaan kuin työntekijäkin. YEL-työtulosi ratkaisee, minkä suuruinen eläkkeesi on. Eläkeikäsi määräytyy syntymävuotesi perusteella.

Lapsuuden innostava liikuntaharrastus voi kantaa pitkälle – HJK:n Miika Takkulan ja Matti Peltolan yhteinen taival alkoi iltapäiväkerhosta
Reilu kymmenen vuotta sitten HJK:n nykyinen urheilujohtaja Miika Takkula innosti lapsia liikkumaan seuran omassa iltapäiväkerhossa. Yksi lapsista oli HJK:n nykyinen tähtipelaaja Matti Peltola. Nuorena opitulla liikunnallisella elämäntavalla voi olla kauaskantoisia vaikutuksia.