Artikkelit

Mitkä artikkelit kiinnostivat lukijoitamme vuonna 2022?

Julkaisimme vuonna 2022 useita artikkeleita, jotka käsittelivät asiakkaillemme ja meille tärkeitä teemoja, kuten eläkkeitä, eläkevakuuttamista, yrittämistä, vastuullisuutta, sijoituksia, työkykyjohtamista ja taloutta. Kokosimme oheen vuoden 2022 suosituimpia artikkeleita. Kannattaa tutustua, jos joku jäi viime vuonna väliin!

Vuonna 2022 halusimme nostaa artikkeleissamme esiin erilaisia ilmiöitä, kertoa eläkevakuuttamisen ajankohtaisista asioista ja helpottaa asiakkaidemme elämää tarjoamalla heille vinkkejä esimerkiksi parempaan työkykyjohtamiseen.

Kerroimme muun muassa, että sähköiseltä työeläkeotteelta näet eläkettä kerryttäneet tietosi kattavasti. Ilmarisen OmaEläke-palvelussa tarkistat tiedot helposti ja voit samalla myös tehdä arviolaskelmia koko työuran vaikutuksesta tulevaan eläkkeeseesi.

Kerroimme myös, että saat eläkepäätöksen nopeammin, kun teet eläkehakemuksen sähköisesti. Voit siirtyä sähköiseen asiointiin helposti antamalla siihen suostumuksen verkossa. Kun hoidat kaikki eläkeasiasi OmaEläke-palvelussa, löydät niihin liittyvät päätökset sekä asiakirjat helposti ja turvallisesti aina ajantasaisina yhdestä paikasta. Verkkoasiointi säästää myös ympäristöä.

Yrittäjille ajankohtaisia vinkkejä

Yrittäjien eläkelaki YEL uudistui viime vuonna. Kerroimme lukuisissa artikkeleissa uudistuksesta ja jaoimme myös paljon muita yrittäjien arkea helpottavia vinkkejä.

YEL-vakuutusmaksut voivat olla yrittäjälle iso menoerä. Onneksi maksetut maksut voi kuitenkin vähentää verotuksessa, jolloin tosiasiallista maksettavaa jää vähemmän. Ja mitä suuremmat vakuutusmaksut, sitä pienempi tosiasiallinen maksuprosentti. Lue artikkelistamme, miten vähennyksen voi missäkin tilanteessa tehdä.

Mitä yrittäjät kysyivät eduskunnassa käsittelyssä vuonna 2022 olleesta yrittäjien eläkelain muutoksista? Kokosimme yrittäjien meille esittämät yleisimmät kysymykset. Asiantuntijana artikkelissa toimi Ilmarisen vakuutusjohtaja Minna Hakkarainen.

Yrittäjä, Jos eläkeikä siintää jo horisontissa, on aika alkaa valmistautua. Eläkkeen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin – yrittäjänä voi olla tarpeen aloittaa valmistautuminen jo vuosia etukäteen. Pidä mielessäsi nämä kymmenen asiaa, kun suunnittelet eläköitymistä.

Työkykyjohtamisen teemoja monesta eri näkökulmasta

Myös viime vuonna kerroimme työkykyyn vaikuttavista tekijöistä niin yksilön, työantajan kuin koko yhteiskunnankin näkökulmasta. Kerroimme myös, mitä kaikkea strategiseen työkykyjohtamiseen kuuluu.

Yksi viime vuoden suosituimmista artikkeleistamme käsitteli sairauspoissaoloja. Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Vuoden 2023 alussa muuttui usea työkykyjohtamiseen vaikuttava laki. Sairausvakuutuslain muutokset merkitsevät muutoksia sekä osasairauspäivärahaan että työterveyshuollon päätöksellä tehtävään työkokeiluun. Lisäksi työturvallisuuslakiin on ehdolla muutoksia, joiden voi katsoa tuovan uutta näkökulmaa myös työkykyjohtamiseen. Vaikka monimuotoisuuden edistäminen on jo monen työpaikan agendalla, yhdenvertaisuuslain muutos selventää tämän osalta myös yritysten velvollisuuksia.

Työuupumus kehittyy pitkäkestoisen stressin seurauksena. Mikä työelämässä uuvuttaa? Miten tunnistaa työuupumus ja miten ehkäistä sitä työpaikalla? Tsekkaa artikkelistamme!

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Asiakastarinoita eri puolilta Suomea

Kirjoitimme sivuillamme myös asiakastarinoita eri puolilta Suomea, joissa kerroimme yritysten ajankohtaisista kuulumisista ja haasteista.

Koronapandemia, nousevat raaka-ainekustannukset ja työvoimapula – ei ole leipomoyrittäjällä helppoa. Silti Hakafood Oy:n toimitusjohtaja Marko Lehojärvi jaksaa yrittää yhdessä työntekijöidensä kanssa. Kiireisessä arjessa leipomoyrittäjä arvostaa myös vaivatonta ja ennustettavaa työeläkevakuuttajaa.

Työvoimapula vaivaa eri aloja myös Suomessa. Keltaisesta väristä ja iloisesta asenteesta tunnettu SOL-konserni vastaa rekrytointihaasteisiin monilla eri keinoilla. Nuoria houkutellaan töihin kouluyhteistyön kautta, ulkomaalaistaustaisten integroitumista helpotetaan ja autetaan myös Ukrainan sotaa pakenevia työelämään. Mutta keitä ovat SOLin riveissä hiipivät Keltaiset Pantterit?

Mielenterveyden haasteet ovat arkea monella työpaikalla, eivätkä pandemia ja maailman tilanne ole asiaa helpottaneet – päinvastoin. Lujabetonilla mielen haasteiden ehkäisemiseen herättiin ennakoivasti. Tönäri-palvelu tukee henkilöstöä, kun mielen haasteet uhkaavat työkykyä.

Lue artikkeli: Kun mieli haastaa työkykyä, tukee Tönäri lujabetonilaisia - Ilmarinen

Lisää aiheesta

Artikkelit 10.12.2024

Canonilla arvostetaan konkareita – jatkuva oppiminen pitää työkykyä yllä

Canon on Japanissa vuonna 1937 perustettu globaali teknologiayritys. Suomessa Canon on toiminut 1980-luvun alusta lähtien. Lähes yhtä kauan yhtiössä työskennellyt Harry Heinonen on pysynyt mukana alan kehityksessä jatkuvan koulutuksen avulla. Canonilla suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tukeekin työssä jatkamista. Hyvä työ näkyy myös yrityksen maksuluokassa.

Canonilla arvostetaan konkareita – jatkuva oppiminen pitää työkykyä yllä
Lisää ajankohtaisia artikkeleita