Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

3 keinoa rikkaampaan vanhuuteen
Houkutteleeko eläkkeelle siirtyminen, mutta et ole varma, miten turvaisit rikkaan loppuelämän? Me kerromme vinkkimme, kuinka voit vaurastua elämän eri osa-alueilla.
3 keinoa rikkaampaan vanhuuteen
Lassila & Tikanoja onnistui nostamaan työntekijöidensä eläköitymisikää yli 4 vuodella
Sairauspoissaolot vähenivät ja eläköitymisikä saatiin nousuun Lassila & Tikanojalla, kun yritys alkoi satsata työhyvinvointiin strategisella tasolla. Onnistumisten takana on yhtiön johdon vahva sitoutuminen työkykyjohtamiseen, ja työtä tehdään tiiviisti yhdessä Ilmarisen ja työterveyshuollon kanssa.

Saatko kaikki oikein YEL-testistämme?
Keskustelua herättävä ja kuitenkin mainettaan parempi. Sellainen on yrittäjien tärkein vakuutus YEL. Mielipiteitä riittää, kun YEL:istä puhutaan, mutta kuinka hyvin se oikeasti tunnetaan? Laita tietosi testiin!

Lisää osakepainoa sijoitussalkkuihin – mahdollisuus vai riski?
Miten raha riittää tulevaisuudessa eläkkeisiin? Pitääkö maksuja korottaa? Vai jopa leikata nykyisiä eläkkeitä? Me Ilmarisessa haluaisimme turvata tulevien eläkkeiden rahoitusta sijoittamalla yhteisiä eläkevaroja entistä suuremmalla painolla pitkällä tähtäimellä korkeimman tuotto-odotuksen omaisuusluokkaan eli osakkeisiin. Korkeampaa tuottoa haemme, jotta työeläkejärjestelmän tasapaino on entistä paremmin turvattu.
Lisää artikkeleja

Puolet minimi-YEL:iä maksavista arvioi työtulonsa liian pieneksi
YEL-maksujen osittainen rahastointi kannattaa aloittaa. Eläkkeen ja vakuutusmaksujen perustasta kannattaisi tehdä yksiselitteisempi. Työtuloa voi etenkin yrityksen perustamisen hetkellä olla vaikea arvioida, eikä sitä tarvitsekaan arvioida heti. Näin toteaa Ilmarisen vakuutus- ja eläkejohtaja Tiina Nurmi.

Työkykytiedolla johtamisella on lyhyt historia ja pitkä tulevaisuus
Yritysten tuotannosta, logistiikasta ja markkinoinnista tutut tiedolla johtamisen keinot otetaan tulevaisuudessa yhä useammin käyttöön myös työkykyjohtamisessa. Digitalisaatiossa on kuitenkin edelleen sokeita pisteitä, ja vastuulliselle työkyvyn tiedolla johtamiselle on tilausta.

Kohti uutta, paremmin sopivaa tehtävää - Mitä uravalmennus on käytännössä?
Uravalmentaja auttaa pohtimaan, mitkä olisivat kuntoutujan terveydentilalle soveltuvia työtehtäviä. Uravalmentaja on apuna työkokeilupaikan etsimisessä ja selvittää tarpeen mukaan myös muita ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksia. Uravalmentajan työhön mahtuu iloa onnistumisista, mutta myös vaikeita hetkiä.

Ansun tarina - Kertomus työelämän muutoksesta
Vuonna 1974 presidenttinä oli Kekkonen ja televisiossa kaksi kanavaa. Silloin aloitti myös työnsä Arja "Ansu" Pärnänen. Työvuosia on nyt kertynyt Ilmarisessa kunniakkaat 48 vuotta. Tämä on Ansun tarina työelämän muuttumisesta.

Vakavaraisuuspuskuria on kerätty tällaisia aikoja varten
Olemme keränneet hyvinä sijoitusvuosina hyvin vakavaraisuuspääomaa, jolla puskuroidaan sijoitustuottojen vaikutuksia huonompina sijoittamisajanjaksoina.

Sitkeä leipomoyrittäjä uskoo yhdessä kehittämiseen
Koronapandemia, nousevat raaka-ainekustannukset ja työvoimapula – ei ole leipomoyrittäjällä helppoa. Silti Hakafood Oy:n toimitusjohtaja Marko Lehojärvi jaksaa yrittää yhdessä työntekijöidensä kanssa. Kiireisessä arjessa leipomoyrittäjä arvostaa myös vaivatonta ja ennustettavaa työeläkevakuuttajaa.

Kokeneesta jalkapalloilijasta työelämän moniosaajaksi – Miten löytää uusi ura?
Suhteellisen nuoresta iästään huolimatta Sebastian Sorsa (38 v) on jo eläkeläinen - siis futiseläkeläinen. HJK:n ex-kapteeni ei ole jäänyt paikoilleen ihmettelemään, vaan on jalkapallouransa jälkeen hyppinyt toimialasta toiseen. Kuinka vaikeata ammattiurheilijan on aktiiviuran jälkeen etsiä uusi suunta työelämässä?

Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi
Työn tekemisen pitäisi olla yksinkertaisesti ihmiselle hyväksi eikä pahaksi. Mutta näinhän ei liian usein ole. Millä arkisilla keinoilla voimme vahvistaa mielenterveyttä työpaikoilla?

Eläkkeiden rahoitus on turbulenssissa, pitkän aikavälin näkymissä kuitenkin myötätuulta
Vuosi 2022 on toistaiseksi ollut eläkesijoittajan kannalta synkkä. Osakemarkkinat ovat luisuneet, inflaatio lähtenyt pahemman kerran laukalle, korkosijoitusten tuotot ovat nousseiden markkinakorkojen myötä olleet historiallisen surkeat. Samalla Eläketurvakeskuksen julkaisemien pitkän aikavälin laskelmien mukaan eläkkeiden rahoitusnäkymät ovat parantuneet merkittävästi viime vuosien hyvien sijoitustuottojen ansiosta. Silti rahoitukselle riittää haasteita rahapolitiikan kiristyessä, syntyvyyden jatkuessa matalana ja työikäisten määrän vähetessä.