Nyheter och artiklar

Välkommen att läsa Ilmarinens nyheter och artiklar.

Meddelande 21.3.2022

Ansvar för pensionerna är att ta ansvar för framtiden – Ilmarinen har publicerat sin årsberättelse och företagsansvarsrapport för 2021

Koldioxidintensiteten av de direkta noterade aktieplaceringarna minskade och den nya klimatfärdplanen visar hur vi uppnår klimatneutrala pensionstillgångar. Ilmarinens årsberättelse och företagsansvarsrapport innehåller information om hur skötseln av ditt pensionsskydd inverkar på ekonomin, människorna och miljön.

Ansvar för pensionerna är att ta ansvar för framtiden – Ilmarinen har publicerat sin årsberättelse och företagsansvarsrapport för 2021

Mera nyheter och meddelanden

Filtrera:
 1. FöPL år 2023 – Sex saker att ha koll på som företagare
  År 2023 är snart här. Här nedan kan du läsa om vad det gäller att hålla koll på angående FöPL-försäkringen inför årsskiftet.
  FöPL år 2023 – Sex saker att ha koll på som företagare
 2. Vanliga frågor från företagare om FöPL-lagändringen
  Vilka frågor har företagare kring FöPL-lagändringen som nu behandlas i riksdagen? Vi har sammanställt de vanligaste frågorna vi fått från företagare. Svaren bygger på antagandet att regeringens proposition går oförändrad genom riksdagens behandling. Sakkunnig i artikeln är Ilmarinens försäkringsdirektör Minna Hakkarainen.
  Vanliga frågor från företagare om FöPL-lagändringen
 3. Arbetsgivare, företagare, pensionstagare – arbetspensionsindexet och lönekoefficienten för år 2023 är fastställda
  Social- och hälsovårdsministeriet har fastställt indextalen relaterade till arbetspensionsskyddet för år 2023. Arbetspensionsindexet för år 2023 är 2874, vilket innebär en exceptionellt stor höjning av pensionerna med cirka 6,8 procent vid årsskiftet. Lönekoefficienten fastställdes till 1,558, en ökning på 3,8 procent jämfört med år 2022.
  Arbetsgivare, företagare, pensionstagare – arbetspensionsindexet och lönekoefficienten för år 2023 är fastställda
 4. FöPL-lagändringen 1.1.2023 – vad förändras och vad inte?
  Inför midsommaren väcktes en livlig diskussion bland företagare och i medierna kring reformen av lagen om pension för företagare som togs upp till behandling i riksdagen. Eftersom det har förekommit vissa missuppfattningar kring den planerade reformen vill jag nu ta upp några viktiga saker som kommer att förändras och bli oförändrade efter FöPL-reformen om regeringens proposition godkänns som den är i riksdagen.
  FöPL-lagändringen 1.1.2023 – vad förändras och vad inte?
 5. Sköt sommar- och säsongarbetarnas försäkringar i god tid
  Sommaren och sommararbetarna är snart här. I vår artikel kan du läsa om när en sommarjobbare behöver försäkras och andra saker att tänka på när du anställer en sommarjobbare.
  Sköt sommar- och säsongarbetarnas försäkringar i god tid
 6. Så här drar du av FöPL-försäkringsavgifterna i beskattningen som företagare
  FöPL-försäkringsavgifterna kan vara en stor utgift för företagare. Lyckligtvis kan man dra av försäkringsavgifterna i beskattningen vilket minskar de faktiska kostnaderna. Ju högre försäkringsavgifterna är, desto lägre är den faktiska avgiftsprocenten. Läs nedan hur det lönar sig att göra med avdraget i olika situationer.
  Så här drar du av FöPL-försäkringsavgifterna i beskattningen som företagare
Visar 6/12
Visa mera